Care sunt cele mai importante motive pentru a apela la un psiholog online și cum te ajută acesta?

Viaţa de zi cu zi, agitaţia cotidiană, problemele ce apar şi micile provocări ne pot da totul peste cap, creând în psihic un amalgam de gânduri negative ce ne împiedică să trăim optimişti. Atunci când se cumulează mai multe probleme, căutăm soluţii, căutăm răspunsuri şi poate pe moment găsim rezolvarea dar observăm că în timp, probleme reapar şi o luăm de la capăt. Pentru un sfat avizat, este bine să apelăm întotdeauna la un specialist. În prima fază, putem discuta cu un psiholog online. Acesta are studiile necesare şi experienţa esenţială pentru a ne face să privim în ansamblu şi a încerca să ne schimbe perspectivă din care privim întâmplările din viaţa noastră.

La PsiConcept poți face terapie online pentru orice problemă, inclusiv problemele de cuplu, sau pentru problemele în familie în general, alături de terapia de grup și de ședințele individuale.

Cum ajută un psiholog online la rezolvarea problemei tale

Un psiholog online are studiile dar şi experiența necesară pentru a te face să priveşti în ansamblu problemele ce te-au adus în impas iar acesta va folosi diferite tehnici specializate şi individuale care te vor ajuta să depăşeşti situaţia. Într-un mediu confidenţial, calm şi extrem de simplist, te vei simţi în siguranţă astfel încât împreună cu psihologul să găsiţi “vinovatul” declanşării stării tale de anxietate. 

Fie că vorbim despre o problemă din familie, un eşec sentimental, o pierdere sau pur şi simplu o stare de nelinişte avansată şi constantă, un psiholog online poate ajuta la diminuarea sau chiar eliminarea acestei stări nefaste. Întotdeauna apelează la un specialist şi lasă deoparte gândurile de genul ”dacă apelez la un psiholog sunt nebun” pentru că aceste idei sunt preconcepute, vechi şi neadevărate. 

Momentele dificile din viaţa fiecărui om trebuie să fie rezolvate rapid, fără să fie lăsate să se agraveze în timp. Gândurile negre, depresiile, atacurile de panică şi anxietatea duc în timp îndelungat la probleme de sănătate mintală şi corporală aşa că tratează problemă de îndată ce apar primele simptome.

Beneficiile unui psiholog online

Prin simplu fapt că nu vei lua contact cu psihologul în mod fizic, ci doar prin intermediul unei camere a dispozitivului tău (laptop, telefon etc), acest lucru face ca o sesiune de psihoterapie să se desfăşoare mai uşor, tu având posibilitatea să stai în confortul casei tale, bucurându-te în continuare de mediul tău, iar acest lucru îţi va oferi intimitate garantată. O şedinţă online cu un psiholog costa mult mai puţin decât ţi-ai imagina şi nu cum se vehiculează. Doar interesează-te înainte să dai crezare altor persoane şi vei vedea cât de ieftină este o şedinţă în comparaţie cu beneficiile pe care le aduce asupra ta. 

Un alt avantaj al apelării la un psiholog online este acela că ai confidenţialitate 100% şi te poţi gândi doar la aspectele pozitive pe care acesta le aduce în terapie şi nu vei avea gânduri de genul: “dacă află x sau y că merg la psiholog” “dacă mă recunoaşte cineva“ etc… Plus de asta, când apelezi la un psiholog online, nu ai nevoie să arăţi într-un anumit fel, nu ai nevoie să porţi hainele de “oraş” şi nici să te aranjezi în mod excesiv pentru că totul se petrece în casa ta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here