Cât ne costă masa festivă de Crăciun în acest an

Agitație mare în magazinele din Timișoara! Oamenii au ieșit să facă ultimele cumpărături pentru sărbători. Un Crăciun fără friptură, sarmale, cârnați, tobă și prăjituri nu poate fi complet. Așa că fiecare dintre noi e dispus să facă destul de multe sacrificii pentru a se bucura de o masă tradițională.

Însă pentru unii timișoreni, sărbătorile vor fi sărace în acest an. Puțini sunt cei care își permit o masă festivă de Crăciun, în condițiile în care organizarea acesteia costă și 800 lei. “După cum se arată va fi mai săracă decât în alți ani. O să pregătim mâncare tradițională”, “Prăjituri, cozonaci, friptură, sarmale. Chiar dacă va fi puțin, tot vom avea pe masă. Așa e tradiția de Crăciun”,“Nu îmi permit prea multe. Pe lângă masa de Crăciun trebuie să ne gândim și la alte zile. Avem destule cheltuieli”.

Carnea are în preajma sărbătorilor cea mai mare pondere în meniu. Astfel, un kg îl puteți achiziționa cu un pret între 15 lei si 20 lei, în funcție de ce anume doriți. Cârnații costă între 20 și 28 lei la supermarketuri și pot depăși 20  lei la măcelării. Fructele și legumele ar trebui trecute pe lista priorităților pentru a avea un meniu diversificat și echilibrat.  Cozonacul nu poate lipsi nici el de pe masă de Crăciun. Acesta nu poate fi găsit în magazine la un preț mai mic de 8 lei bucata. Sucurile și vinul nu pot lipsi de pe o masă îmbelșugată.  O sticlă de 2 litri de suc costă între 5 și 10 lei, iar un litru de vin peste 12 lei. Așa că,  masa de Crăciun ajunge lejer la 600 – 800 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here