În calitate de partener coordonator al Proiectului „SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale”, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș continuă activitatea de sprijinire și monitorizare a start-up-uri finanțate în cadrul proiectului.

După autorizarea activității și semnarea contractelor de subvenție, firmele au început implementarea planurilor de afaceri selectate spre finanțare.

Cele 24 de firme nou create au un număr total de 59 de angajați iar valoarea totală a subvențiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).

Domeniile în care acestea activează sunt: IT&C, înregistrări audio-video, producție cinematografică, editare-tipărire, activități fotografice, producție (mobilier, sucuri naturale), restaurante, comerț, consultanță în afaceri, organizare evenimente, servicii de coafură, construcții.

CCIAT va prezenta pe rând, interviuri cu câțiva din beneficiarii finanțării nerambursabile care au demarat activitatea, conform planurilor de afaceri selectate.

Bogdan Spulbat / 27 de ani / Timișoara
“În încercarea de a deveni independent financiar, am început la vârsta de 14 ani să întreprind diferite activități pentru a-mi câștiga banii de buzunar. Domeniul serviciilor de fotografie și videografie l-am descoperit încă din liceu când am avut ocazia să particip alături de o echipă profesionistă la o serie de evenimente private. M-am regăsit în această activitate, iar după momentul în care am absolvit Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Timișoara am devenit asociat și angajat pe postul de operator imagine în cadrul unei societăți specializate în fotografie. Aici am luat parte la o mulțime de proiecte frumoase, am avut parte de provocări care m-au ajutat să mă dezvolt și să administrez proiecte variate, printre care o serie de evenimente private, producții publicitare pentru companii sau restaurante. Am considerat mereu că, muncind eficient în echipă, oamenii pot obține rezultate finale superioare muncii individuale. Astfel, mi-am propus să formez o echipă pentru a putea dezvolta separat de serviciile de fotografie și ramura serviciilor de videografie.
Aflând de oportunitatea pe care Camera de Comerț din Timișoara o oferea tinerilor antreprenori la început de drum, am hotărât să aplic pentru Programul „SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale” . Planul de afaceri conceput de mine a cumulat un punctaj suficient pentru a obține finanțarea. Cu ajutorul subvenției am investit în echipamentele necesare pentru înființarea unui SRL ce are ca activitate principală producția cinematografică. În momentul de față, am alături doi colegi angajați permanent și o serie de colaboratori cu care sunt convins că vom reuși să realizăm o mulțime de proiecte interesante. Am demarat activitatea în a doua parte a anului trecut și am avut ocazia să participăm la câteva evenimente importante printre care și Flight Festival, proiect unde am realizat aftermovie-ul. Știm că rezultatele bune se obțin prin multă muncă și ne simțim mai pregătiți ca niciodată. Avem încredere că anul acesta va fi unul minunat și privim cu entuziasm fiecare proiect în care suntem implicați”, spune administratorul și asociat unic al SPULBAT FILMS SRL.

Reamintim că Proiectul SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale este derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. și se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județețe ale Regiunii Vest.

Obictivul general al proiectului vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de practică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.

Articolul precedentTragedie la Timișoara! Patru copii au murit arşi de vii după ce le-a luat foc casa
Articolul următorAlegeri academice la Universitatea Politehnica Timișoara! Doi candidați pentru funcția de rector

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.