În calitate de unic partener în România al Programului CLIMATE KIC pentru perioada 2014-2020, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță lansarea sesiunii 2017 a sub-programului Pioneers into Practice. CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. În cadrul programului, CCIAT facilitează integrarea activităților în România, prin derularea mai multor pachete de servicii.

Pioneers Into Practice își propune să ofere experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru. „Pionerii” sunt încurajați să iasă din zona de confort, să efectueze stagii în sectoare de activitate diferite de cele în care activează, să dezvolte o abordare interdisciplinară, să testeze o cultură organizațională nouă, urmărindu-se și capacitatea de adaptare la un mediu nou. În acest sens, în cursul anului trecut, CCIAT a selectat 6 „pionieri” care au desfășurat stagii în regiunile europene partenere ale programului.

Pioneers Into Practice este un program educațional, cu o componentă de mobilitate. „Pionierii”, experți în diferite domenii CLIMATE KIC (sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, smart cities, smart transitions, system innovation etc.), vor lucra pentru o perioadă de 4-6 săptămâni, în lunile septembrie – octombrie 2017, într-o organizație gazdă (ONG, IMM, firmă multinațională, universitate, institut de cercetare etc.), în una din țările partenere: Spania, Polonia, Malta, Germania, Marea Britanie, Italia, Estonia, Olanda.

Înainte de componenta de mobilitate, „pionierii” vor participa la o sesiune de online learning, de inițiere în “system thinking”, „transition theory” și alte instrumente de abordare practică a acestor concepte. „Pionierii” vor lucra în echipe la câte un proiect de grup care va avea ca temă o provocare locală. În plus, pionierii vor lua parte și la două workshopuri  care au loc la Timișoara, în perioada 16 – 18 mai și respectiv 6 – 7 noiembrie 2017. Cei mai buni 3 pionieri din fiecare locație vor avea șansa de a participa la un workshop internațional ce va avea loc la Utrecht (Olanda), la sfârșitul lunii noiembrie 2017.

Termenul limită pentru a aplica la acest program este 21 aprilie 2017.

Înscrierea constă în completarea unui formular și depunerea unui CV. Înscrierea este urmată de un interviu. Pentru persoanele care nu sunt din Timișoara, interviul poate avea loc pe Skype. Bugetul alocat fiecărui pionier este de 2000 euro și acoperă costurile de transport, cazare și masă pe perioada stagiului.

Detalii despre program sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org.

Articolul precedentPremierul și liderul PSD, la pescuit de știuci
Articolul următorZiua Jandarmeriei Române va fi marcată la Timișoara prin diverse acțiuni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.