Ziua Jandarmeriei Române va fi marcată la Timișoara prin diverse acțiuni

Jandarmeria Română aniversează pe 3 aprilie împlinirea a 167 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc şi a semnat „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

Gruparea de Jandarmi “Glad Voievod” Timişoara organizează o serie de manifestări care au debutat cu sărbătorirea veteranilor unităţii. În zilele următoare, până la finele lunii martie, sunt organizate concursuri sportive de tir, şah, tenis de masă şi minifotbal, la care s-au înscris jandarmi din unitate. Va fi organizată, de asemenea, competiţia „Cupa presei la tir” la care sunt invitaţi să participe reprezentanţi mass-media.

Sâmbătă, 1 aprilie, începând cu ora 10.00, jandarmii se vor afla în zona Iulius Mall din municipiul Timişoara unde vor prezenta exerciţii demonstrative, tactică de intervenţie, tehnică de autoapărare, dresaj canin, coborâre în rapel şi tiroliană.

Pentru cei care vor să viziteze sediul unităţii, la data de 4 aprilie, începând cu ora 9.00, va avea loc evenimentul „Ziua porţilor deschise”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here