CCIAT împreună cu partenerii sârbi caută soluții pentru rezolvarea crizei de muncă în zona transfrontalieră!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este preocupată în continuare pentru găsirea de soluții viabile la criza locală a forței de muncă.

Astfel, CCIAT, în calitate de partener, anunță organizarea conferinței de lansare a unui nou proiect care vizează piața muncii, finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, cu titlul: “Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”.

Proiectul vizează identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră România-Serbia, urmarea ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei de lucrători calificați în partea de vest a României.

Proiectul este implementat de Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenianin – partener coordonator, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie a Serbiei prin Camera Regională a Districtului Central al Banatului Zrenjanin.

Grupul țintă al proiectului este format din:
 Șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă;
 Reprezentanți ai autorităților locale, regionale și naționale;
 Firme, agenți economici;
 Organizații care sprijină dezvoltarea afacerilor;
 Alte categorii, inclusiv rezidenți din regiunea transfrontalieră.

La conferința de lansare vor participa reprezentanți ai comunității de afaceri transfrontaliere, potențiali angajatori, reprezentanți ai unor instituții publice locale și regionale, reprezentanți ai grupului țintă, mass-media.

Evenimentul are loc în data de 27 septembrie 2019, cu începere de la ora 12.00, la sediul CCIA Timiș din Piața Victoriei nr. 3, et. I, Sala C.E.D.O.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here