CCIAT încheie anul cu succes. Vezi bilanțul proiectelor în 2016

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș încheie anul cu succes.Târgurile, expoziţiile sau misiunile economice de succes sunt doar câteva dintre proiectele realizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în 2016. In premiera în sistemul cameral românesc, CCIA Timiș a inaugurat un Birou Unic, la Centrul Regional de Afaceri. Acesta funcționează în structura CCIAT ca entitate fără personalitate juridică și oferă antreprenorilor consultanță și informații primare specifice.

Din dorința de a crea un climat de afaceri stabil și coerent, compatibil cu standardele naționale și europene, conducerea CCIA Timiș și-a propus pentru anul acesta să confere o nouă dimensiune parteneriatului cu autoritățile publice regionale și locale. Astfel, în cadrul Acordului de Colaborare încheiat cu Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, CCIAT a derulat în perioada ianuarie – iunie, un număr de nouă seminarii de instruire și informare a agenților economici, pe tematici de interes: Codul Muncii (Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș); Codul  Fiscal și Codul de Procedură Fiscală (Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara); Codul Vamal Unional (Direcția Regională Vamală Timișoara); reglrementări privind siguranța alimentară, protecția consumatorului și ordinea publică  (Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiș / Serviciul Investigarea Criminalității Economice, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș); legislația securității la incendii (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al Județului Timiș, Primăria Municipiului Timișoara / Biroul Autorizare Activități Comerciale și Gestiune Spații Publicitare); Ziua Agriculturii (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură), Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2016 (Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale); protecția mediului (Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș); igienă și sănătate publică (Direcția de Sănătate Publică Timiș) – acțiuni care au reunit peste 1300 de agenți economici.

Având în vedere succesul de care s-au bucurat aceste acțiuni în rândul agenților economici timișeni, calitatea dinamică și interactivă a prezentărilor, acuratețea și rigurozitatea informațiilor transmise, CCIA Timiș împreună cu instituțiile mai sus menționate au convenit înființarea unei structuri menită să contribuie la facilitarea dialogului cu mediul de afaceri local.

În plus, în 2016 a fost organizată şi o nouă ediţie a Topului Firmelor, unde au fost premiate firmele performante din judeţ. “Pentru Camera de Comerţ anul 2016 a fost unul excepţional şi spun asta pentru  că am avut un număr mare de evenimente, dar şi un număr mare de vizite ale oficialilor, ambasadorilor la noi în judeţ. Am avut nouă seminarii, 1.300 de firme, 11 misiuni economice, două parteneriate mari, contracte încheiate ca urmare a acestor parteneriate, de asemenea după fiecare vizită a ambasadorilor la noi în judeţ au fost rezultate concrete, nu au fost numai vizite protcolare. (…) Fiecare departament al CCIAT a avut realizări mari, mă refer la proiecte ce au fost scrise pentru anul 2017. Mai exact în acest an au fost scrise 11 proiecte dintre care şapte proiecte au trecut de partea de faza de evaluare şi o să implementăm  în primul trimiestru deja, trei proiecte. Ne-am orientat pe forţă de muncă aşa cum am spus anul trecut, că o să avem o atenţie deosebită asupra atragerii forţei de muncă pentru că resursa umană lipseşte în judeţul nostru”, spune Florica Chiriţă, directorul general al CCIA Timiş.

Programul de acțiuni al CCIAT va continua în 2017 cu misiuni economice, cursuri de perfecționare profesională, târguri internaționale, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here