Camera de Comerţ din Timiş, în calitate de partener al Proiectului „LaborNet – Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, a participat la primul Târg de job-uri organizat în cadrul proiectului.

Târgul de job-uri a avut loc în perioada 23 – 24 octombrie 2017, la sediul Camerei de Comerț si Industrie Kikinda (Serbia) și la eveniment au participat 17 companii timișene și reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Companiile timișene prezente la eveniment se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă și sunt interesate să angajeze personal din Republica Serbia. Târgul de joburi s-a dovedit a fi un real succes, la manifestare participând peste 300 de persoane neocupate și șomeri din zona Kikinda.

Firmele timișene au participat într-un număr mai mare decât era prevăzut prin proiect, unele dintre acestea participând pe cont propriu. Târgul de joburi propriu-zis s-a desfășurat pe parcursul zilei de 24 octombrie, iar ziua anterioară a fost dedicată creării și dezvoltării Rețelei Labor-Net.

Proiectul LaborNet este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și vizează îmbunătățirea potențialului zonei pentru a asigura o creștere favorabilă incluziunii, a facilita accesul pe piața forței de muncă și a spori oportunitățile de angajare.

Proiectul se înscrie pe linia preocupărilor Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș de a găsi soluții viabile pentru criza locală a forței de muncă.

Articolul precedentVeşti bune dinspre RAR! Se va lucra şi sâmbăta
Articolul următorPercheziții la firmele ce se ocupă de exploatarea lemnului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.