Ce mai face românul în timp de pandemie, la graniță? Orice, umblă chiar și cu certificate verzi false

Se întâmplă tot mai des pe timp de pandemie. Poliţiştii de frontieră din Timiș au depistat doi cetățeni din Bosnia-Herțegovina şi un român care au prezentat la intrarea în ţară certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţineau altor persoane sau erau false.

Luni, în jurul orei 12:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, doi cetățeni din Bosnia-Herțegovina, aflaţi într-un autoturism marca Volkswagen.

La controlul de frontieră, cele două persoane au prezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzute cu cod QR. În urma scanării codurilor QR ale certificatelor, s-a constatat faptul că datele generate aparțin altor persoane.

Și la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, polițiștii de frontieră au depistat un tânăr român în vârstă de 19 ani, care s-a prezentat pentru efectuarea formalităților la frontieră pe sensul de intrare în țară, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România.

În urma verificării codului QR de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat faptul acesta este invalid, cetățeanul român recunoscând că acesta este fals.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals și uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și fals privind identitatea urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here