Ce schimbări vrea Ministerul Educației la gimnaziu

elevi gimnaziu

Ministerul Educaţiei vrea să modifice planul cadru pentru gimnaziu, documentul care stabileşte materiile de studiu şi numărul de ore alocate fiecăreia dintre ele. Astfel, au fost lansate în dezbatere publică pe site-ul ministerului trei propuneri, iar oricine doreşte să-şi exprime opinia o poate face până pe 22 ianuarie, folosind chestionarul pus la dispoziţie online.

Limba şi literatura română ar urma să fie studiată o oră mai puţin la clasa a V-a în toate cele trei variante, latina dispare, iar tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, devine obligatorie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii claselor V-VIII studiază, acum, după planuri-cadru aprobate în urmă cu 15 ani, în timp ce pentru ciclul primar acestea au fost modificate. Programa de gimnaziu trebuie schimbată, pentru ca elevii care sunt acum în clasa a III-a să-şi poată continua studiile pe un curriculum nou. În niciuna dintre cele trei variante de planuri-cadru nu se regăsește ca materie obligatorie Educația pentru sănătate, astăzi opțională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here