Cea de-a doua etapă a acțiunii de dezinsecție la Reșița

Începe cea de-a doua etapă de combatere a țânțarilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Zika, a muştelor și a căpuşelor în municipiul Reșița.

Aceasta va avea loc în 28 și 29 iulie, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol.

Dezinsecția cu mijloace aeriene se va face joi 28 iulie, între orele 18:30- 21:00 si vineri, între orele 06:30- 09:00. Dezinsecția cu mijloace terestre se efectua mâine, 28 iulie, începând cu orele 21:00 si vineri începând cu orele 06:30.

Acţiunea de dezinsecţie va cuprinde tratamente de la sol și dezinsecție aeriană. Substanţele, folosite în procesul de combatere a dăunătorilor, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.“Rugăm apicultorii să ia măsurile specifice de prevenire a intoxicaţiilor  la albine, în intervalul de desfășurare al tratamentelor. Ţinând cont de aceste aspecte, Primăria Municipiului Reşiţa  recomandă  tuturor instituțiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de proprietari și persoanelor fizice să execute operațiuni de dezinsecție, pe cât posibil, concomitent cu acțiunea generală demarată de administraţia publică locală. În acest mod, se va evita retragerea țânțarilor în zonele netratate, cunoscând faptul că tendința insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecția nu a fost efectuată”, transmite conducerea Primăriei Municipiului Reșița.

În perioada acțiunilor de dezinsecție, le este recomandat cetățenilor ca, în seara de 28 iulie între orele 21:30-23:30, să evite traversarea parcurilor, scuarilor etc., când este semnalată prezența utilajelor care efectuează dezinsecția terestră.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, lucrările de dezinsecţie vor fi reprogramate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here