Săptămâna înscrierilor la UPT se apropie de sfârșit. Rezultatele preliminarii arată că pe cele 2200 de locuri bugetate s-au înscris peste 3500 de candidați. Sesiunea de confirmări va începe astăzi, 27 iulie, conform calendarului afișat pe site-ul UPT.

La Facultatea de Automatică și Calculatoare (domeniile Calculatoare și Tehnologia Informaţie și Ingineria Sistemelor), respectiv Facultatea de Electronică și Telecomunicații (domeniul Inginerie Electronică și Telecomunicaţii), proba scrisă la Matematică a avut loc astăzi, 26.07.2014, cu începere de la ora 10:00. La examen au participat 1.015 candidați care doresc să ocupe unul dintre cele  664 de locuri bugetate disponibile pentru domeniile menționate anterior.

Proba de Desen tehnic și liber pentru specializarea Arhitectură (Facultatea de Arhitectură și Urbanism) a avut loc astăzi, 26.07.2016. Pentru 63 de locuri bugetate concurează 165 de candidați. În cazul lor runda I de confimări începe astăzi la ora 10:00.

Specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, tot din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, organizează proba de Desen tehnic și liber în 26 iulie urmând ca sesiunea de confirmări să înceapă astăzi.

Cea mai mare concurență este înregistrată la specializarea Informatică din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare unde există 477 de înscriși pe 50 de locuri bugetate. Programul de studii are durata de 3 ani, iar admiterea se face pe bază de concurs de dosare.“Scăderea numărului de absolvenţi cu diploma de bacalaureat nu ne-a afectat, obiectivul nostru a fost atins şi în acest an.  Am convingerea că alegerea viitorilor noştri studenţi a avut în vedere faptul că Universitatea Politehnica Timişoara este una dintre cele mai renumite universităţi tehnice din vestul şi sud-vestul României. De asemenea, în rândul tinerilor, se cunosc preocupările noastre privitoare la pregătirea continuă deoarece îi recompensăm cu burse pentru performanţă celor care se fac remarcaţi în activităţi de cercetare, culturale sau sportive “, subliniază rectorul UPT, prof. univ. dr. Viorel Şerban.

În topul preferințelor candidaților se află și următoarele domenii: Calculatoare şi tehnologia informaţiilor –541 de înscriși pe 130 de locuri bugetate; Ştiinţe ale Comunicării -134 de înscriși pe 50 de locuri bugetate; Inginerie geodezică– 73 de înscriși pe 30 de locuri bugetate; Inginerie electrică – 212 de înscriși pe 94 de locuri bugetate, Mecatronică şi robotică – 198 de înscriși pe 90 de locuri bugetate.

Articolul precedentFără apă caldă în Calea Șagului
Articolul următorCea de-a doua etapă a acțiunii de dezinsecție la Reșița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.