Cea de-a patra ediție a festivalului Jazz™ 2016 a luat sfârșit. Peste 24.000 de spectatori prezenți la eveniment

0
216

A patra zi a festivalului Jazz™ 2016 s-a încheiat cu aceeași energie pozitivă cu care a debutat, transmisă prin ritmurle inovatoare ale artiștilor prezenți. Cele trei scene ale evenimentului au fost cuprinse de magia jazz-ului care i-a ridicat în picioare pe toți cei peste 24.000 de spectatori prezenți în cele trei zile de festival la toate scenele: Piața Victoriei, Parcul Castelului și Parcul Civic.

Începând cu ora 16:00, în Parcul Civic au răsunat acordurile celor de la Jazzybirds, Spanache x Pop și Theatre Fleas Orchestra, care au încântat publicul prezent cu un adevărat spectacol muzical. Jazzybirds „Trio-ul de bază este foarte bine sudat. În timp, ne-am obișnuit cu scena de jazz, am câștigat încredere în noi și am învățat cum să transmitem ce trebuie publicului.” Cei de la Spanache x Pop s-au bucurat de timpul petrecut pe scenă în compania spectatorilor și au declarat că, pentru ei, timpul din concerte nu există.

Parcul Castelului a fost învăluit de atmosfera creată de Paperjam și Trilok Gurtu. Paperjam s-au lăsat inspirați de întraga atmosferă a festivalului și au avut un show de improvizație 100%.  Modul prin care Trilok Gurtu interpretează piesel este personal și alimentat de iubire, lucru simțit și de spectatorii prezenți la concertul acestuia. După concert acesta a declarat: „Obișnuiam să cred că oamenii dacă nu plătesc, nu ascultă. Dar astăzi mi-ați schimbat această părere.”.

Spectacolul de pe scena din Piața Victoriei a fost deschis la ora 20:00 de Helen, una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazz-ului românesc și european. Artista a fost acompaniată de un cvartet de jazz alcătuit din patru muzicieni finlandezi care, împreună, i-au încântat pe cei prezenți cu sound-ul lor. BadBadNotGood au adus la Timișoara un jazz proaspăt și original, ale cărui ritmuri i-au ridicat în picioare pe cei prezenți.

Vocea lui Dee Dee Bridgewater a răsunat în încheierea celei de-a patra ediții a festivalului Jazz™. Primită cu multă căldură și aplauze furtunoase, artista a oferit un adevărat spectacol. „Tot ce îmi doresc este să creez muzică și interacțiune cu publicul meu. Mă simt foarte liberă în Europa, iar acest festival mi se pare extraordinar, publicul este călduros. Cred că oferă multe oportunități, ocazia de a explora și de a întâlni și alți artiști, e foarte sănătos. Sunt extrem de recunoscătoare pentru privilegiul de a avea asemenea interacțiuni.

Mai mult decât atât, îndrăgita cântăreață, cunoscută pentru faptul că sprijină tinerii artiști, le-a invitat pe scenă pe talentatele The Twisters, care au interpretat o piesă din repertoriul propriu.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here