Ceasul floral va fi reparat de autorități

Unul dintre simbolurile Timisoarei va intra in reabilitare. Este vorba despre Ceasul floral, amplasat în centrul orașului, între Centrul Comercial Bega şi Hotel Continental.

În prezent, Ceasul floral se află într-o stare de degradare. Astfel că autoritățile fac toate demersurile pentru a începe cât mai repede lucrările. Potrivit edilului, se impun lucrări de consolidare.“Vrem să reabilităm Ceasul floral, care într-o vreme era unul din lucrurile cu care orașul nostru se mândrea. Pentru asta, l-am scos din patrimoniul societății comerciale Horticultura și l-am trecut în patrimoniul municipiului”.

Totul va fi posibil cu bani de la bugetul local, mai anunță primarul Nicolae Robu. “Așadar, pe bani de la bugetul local vom putea să angajăm o firmă care să-l pună în funcțiune apoi să asigure service-ul pentru acest ceas. Se impun, se pare, și lucrări de consolidare. În primul rând trebuie o expertiză. Depinde cum avansează procedurile de achiziție, de asta depinde. Eu sper ca spre sfârșitul anului, așa când vegetația să fie policromă și anunță intrarea în toamnă să-l avem gata. Mai repede nu e realist să îl terminăm dacă se impun lucrări de consolidare.Dacă facem numai lucrări la suprafața, de amenajare, atunci asta merge repede. Horticultura nu are capacitatea să se ocupe de el, nu are nici bani. A fost o eroare decizia de a se da Ceasul către Horticultura”, explică edilul Nicolae Robu.

Ceasul floral din Timişoara a fost construit în anii 1970.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here