Clădirea fostului bordel Șari Neni din Timișoara, cumpărată parțial de municipalitate

Clădirea de pe strada Romulus nr. 32, în care se afla pe vremuri bordelul Șari Neni, va intra în posesia municipalității timișorene. Consilierii locali s-au întrunit astăzi în ședința de plen. După lungi dezbateri, aceștia au ajuns la concluzia că au nevoie de achiziționarea clădirii, insa nu si de magazine. Astfel ca va fi cumparat doar partial.

Aleșii au aprobat un proiect care vizează exercitarea dreptului de prempțiune pentru o parte a fostului bordel la prețul de 120.000 de euro. Pentru restul imobilului, scos de proprietar la vânzare pentru suma de 60.000 de euro, CLT nu și-a exercitat dreptul de preempțiune.”Eu cred că este o șmecherie a proprietarului. Pune un preț foarte tentant pentru o parte, cea mai mare de fapt, dar după aceea a creat o inhibiție cerând mult pentru al doilea spatțiu. În mod normal ar trebui să se calculeze o medie ponderată și să vedem cât rezultă prețul pe un metru pătrat. Nu cred că e în altă parte această magazie( …) Acum ne cere mai mult decât ne-a cerut data trecută. A vaăzut că există interes și a mărit prețul”, susține edilul Nicolae Robu.

Proprietarii imobilului l-au împărțit în două camere, spatiul fiind considerabil mișorat, iar prețul de vânzare a rămas același. În plus, aleșii susțin că ar fi dorit să ofere spațiile din interiorul imobilului pentru activități de interes public din domenii ca sănătate, învățământ sau cultură. Consilierii au decis în final achiziționarea unei părți din imobil, cu titlul de investiție.

Reamintim, localul aflat pe strada Romulus nr. 32, scos la vânzare de proprietari, trebuia să ajungă în posesia Primăriei Timișoara. În sedința de plen din luna mai 2016, aleșii au decis să-și exercite dreptul de preempțiune și să-l cumpere. Prețul cerut de proprietari este de 120.000 de euro. Imobilul aflat pe lista Monumentelor Istorice are patru săli de mese, o sală de protocol, bar, hol de intrare, grup sanitar, duș, magazii, grădină de vară, terasă, trei săli de mese la subsol, etc. Clădirea are nevoie de lucrari de reparații la acoperiș, la fațadă, la instalația electrică și la cea de climatizare, dar și la nivelul tâmplăriei.

(Foto: OpiniaTimisoarei.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here