Cei 60 de migranţi sunt cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei

60 migranti

Cei 60 de migranţi din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran şi Sudan sunt cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei de stat, după ce au fost prinşi în flagrant, în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor 60 de bărbaţi documentele de readmisie, fiind efectuate demersurile pentru predarea acestora către autorităţile din Serbia.

Migranţii se află în custodia Serviciului pentru Imigrări Timiş pentru finalizarea procedurilor specifice. În urma verificărilor efectuate asupra grupului de migranţi care a fost depistat de poliţiştii de frontieră, ieri, în apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit că cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, 5 din Somalia, 1 din Iran şi 1 din Sudan. Aceștia au declarat că au plecat din ţările de origine, traversând Turcia, Grecia, Macedonia şi Serbia, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi de lucru. Pe durata cercetărilor, cele 60 de persoane au beneficiat de hrană, apă şi ceaiuri calde, oferite de politistii de frontiera timiseni.

În cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră au fost sprjiniţi de lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara şi din cadrul Serviciului Român de Informaţii Timiş. Migrantii au fost transferati, in cursul zilei de ieri, in custodia Serviciului pentru Imigrări Timiş fiind cazati la Centrul de cazare „Horia” din Arad al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Reamintim că, în data de 16.01.2016, în jurul orei 01.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de 60 de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei pe direcţia localităţii Comloşu Mic.

(Foto: arhivă)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here