elicopter SMURD

Mutarea elicopterului SMURD de la Arad la Timişoara a încins spiritele între autoritățile celor două orașe învecinate. Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, sare la gâtul lui Titu Bojin, după ce acesta a anunţat în urmă cu câteva zile că aparatul de zbor va intra în posesia Spitalului Județean Timișoara, în maxim trei luni.

Astfel că șeful CJ Arad susține că locuitorii vor putea să beneficieze în continuare de serviciile din sistemul de urgenţă, inclusiv de elicopterul SMURD. „Doresc să-i asigur pe cetăţenii judeţului Arad că elicopterul SMURD va deservi în continuare sistemul de sănătate arădean. Fac această precizare pentru a infirma zvonurile şi atacurile din aceste zile, care «dau» ca şi plecat acest elicopter”, afirmă Adrian Ţolea.

Elicopterul SMURD aparţine de Ministerul de Interne şi asigură intervenţiile de urgenţă necesare zonei de vest a ţării, mai precis judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin şi Timiş. Elicopterul îşi are baza la Aeroportul Arad, atât datorită poziţionării geografice, cât mai ales a condiţiilor pe care le-a oferit şi le oferă în continuare Consiliul Judeţean Arad. Cadrul medical este asigurat de medici din trei judeţe, Arad, Bihor şi Timiş, care în perioada în care efectuează acest serviciu de gardă sunt prezenţi tot la Arad. „Noi am asigurat de la bun început toate condiţiile necesare desfăşurării în bune condiţii a serviciului medical de urgenţă cu ajutorul elicopterului. Aici mă refer la investiţia iniţială, dar şi la eforturile financiare constante, pentru ca echipajul mixt, atât cadrele medicale, cât şi piloţii, să aibă toate condiţiile necesare. Elicopterul nu este al Aradului, al Timişului, ci al Ministerului de Interne, iar menirea lui este una medicală, nu politică sau jurnalistică. Regret că unele afirmaţii sunt preluate şi amplificate, efectul direct fiind inducerea unei stări de disconfort, chiar panică, în rândul cetăţenilor. Consider că Aradul oferă un cadru normal, medical, tehnic şi administrativ, pentru ca elicopterul SMURD să-şi desfăşoare activitatea în condiţii foarte bune, totul pentru sănătatea românilor din această zonă a ţării”, a completat Adrian Ţolea.

Articolul precedentCei 60 de migranţi sunt cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei
Articolul următorUtilaje de deszăpezire relocate în sud-estul ţării afectat de ninsori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.