Cel mai mare festival de orgă din vestul Europei revine la Timișoara, la început de octombrie

Spread the love

Muzica de orgă se întoarce și în această toamnă la Timișoara. Maeștrii din întreaga lume vor veni la Timișoara pentru cea de-a XIX-a ediție a Timorgelfest, cel mai mare festival de muzică de orgă din estul Europei.

Timorgelfest 2019 se va desfășura în perioada 2-20 octombrie. Vor fi susținute recitaluri individuale de soliști precum Roman Perucki, Tommaso Mazzoletti, Simone Vebber, Thierry Mechler, Felician Roșca, Ignace Michiels și Yannick Merlin. Concertele inedite din acest an sunt: Concertul de nai si orgă, susținut de naistul Cornel Pana, acompaniat la orgă de Felician Rosca si Cristina Struta. De asemenea Concertul de pian și orgă este o noutate avându-le ca soliste pe Adriana Dogariu si Cristina Struța.

Festivalul se încheie cu un recital cameral avându-I ca soliști pe Gianluca Vanzelli și Felician Roșca. Concertele au loc la: Timișoara pe orga Wegenstein din Biserica Romano-Catolică Millenium, pe orga Wegenstein din Biserica Romano-Catolica Sf. Ecaterina, pe orga de factură Barocă din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Timișoara; orga Viscount din Aula Magna de la Universitatea de Vest din Timisoara, orga din Biserica Roșie (Luterană) din Arad.

Intrarea este libera la toate concertele.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here