Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Asociația Danke, este beneficiar al unui proiect în valoare de 8 milioane de lei. Banii vin din fonduri europene nerambursabile, iar beneficiarii sunt nu doar studenții, dar și elevii ce se pregătesc să intre în mediul universitar, respectiv cadrele didactice.

Proiectul AVEA (Asigură-ți Viitorul prin Educație și Antreprenoriat) se va derula în perioada 2019-2020. În cadrul său, 450 de studenți vor participa la activități de informare-consiliere, în vederea creșterii participării și a nivelului de educație, în special pentru grupurile defavorizate, urmărindu-se în mod special diminuarea numărului de studenți care au dificultăți legate de integrarea în mediul academic, respectiv de inserție pe piața muncii după finalizarea studiilor. Proiectul mai propune informarea și consilierea a 300 de elevi din județele aflate în vestul țării, pentru creșterea ratei de absolvire a studiilor de liceu și orientarea spre continuarea studiilor.

De asemenea, proiectul propune cuprinderea a 75 de cadre didactice în cadrul unui program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă în vederea dezvoltării de competențe în domeniul antreprenoriatului inovativ derulat în cadrul Universității Politehnica Timișoara.

Lansarea proiectului AVEA (Asigură-ți Viitorul prin Educație și Antreprenoriat), proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, va avea loc vineri, 27 septembrie 2019, începând cu ora 12:00, în amfiteatrul K2 de la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara.

Principalele rezultate așteptate ale proiectului sunt:

  • 300 de elevi informați și consiliați în vederea accesării studiilor terțiare
  • 100 de elevi pregătiți pentru îmbunătățirea rezultatelor la bacalaureat
  • 450 de studenți beneficiari de activități de informare și consiliere profesională pentru o integrare mai facilă pe piața muncii
  • 338 de studenți beneficari de sprijin financiar pentru finalizarea studiilor de licență
  • 75 de cadre didactice beneficare de formare inovativă pentru dezvoltarea competențelor didactice
  • elaborarea și integrarea în planul de învățamânt al beneficiarului a 4 noi oferte educaționale corelate cu necesitățile actuale ale pieței muncii.

Valoarea totală a proiectului este de 7.858.769,70 lei din care valoarea nerambursabilă 7.737.672,06 lei.

Articolul precedentPercheziții la contrabandiștii de țigări, din vestul țării! Ce au găsit polițiștii la locuințele lor?
Articolul următorCel mai mare festival de orgă din vestul Europei revine la Timișoara, la început de octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.