Cele mai importante informații pe linie de Securitate și Sănătate în Muncă prezentate de CCIAT

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează începând din data de 20 noiembrie, o nouă serie a cursului avizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).

Programul se adresează specialiștilor din orice unitate, instituție, societate comercială sau bugetară ce urmărește organizarea, coordonarea și monitorizarea activității de asigurare a securității și sănătății în muncă, în conformitate cu normele generale de protecție a muncii. Obiectivele programului de formare vizează dezvoltarea profesională, aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situațiilor de urgență și aplicarea normelor de protecție a mediului.

Tematica abordată: Nivel de bază (40 de ore) – Cadrul legislativ general referitor la SSM; Concepte de bază referitoare la SSM; Noțiuni despre riscuri generale și prevenirea lor; Noțiuni despre riscuri specifice și prevenirea lor în sectorul corespunzător activității întreprinderii și/sau unității; Acordarea primului ajutor.

Nivel mediu (80 de ore) – Cadrul legislativ general referitor la SSM; Criterii generale pentru evaluare riscurilor; Organizarea activității de prevenire; Acțiuni în caz de urgență; Planuri de urgență și evacuare; Prim ajutor; Elaborarea documentațiilor necesare desfășurării activității de prevenire și protecție; Evidențe și raportări în domeniul SSM; Aplicații practice.

Condiții de acces

Nivel de bază: studii în învățământul  liceal filieră teoretică în profil real sau filieră tehnologică în profil tehnic;

Nivel mediu: studii în învățământul postliceal în profil tehnic.

Costul cursului: Nivel de bază (40 ore): 650 RON, achitabil în două rate ca persoană fizică. Nivel mediu (80 ore): 900 RON, achitabil în două rate ca persoană fizică.

Cursurile se vor susține la Centrul Regional de Afaceri. Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvire.

Facilități oferite de CCIAT: 10% reducere pentru membrii CCIAT; 10% reducere pentru cel de-al doilea curs organizat de CCIAT, urmat într-o perioadă de 6 luni; 20% reducere pentru cel de-al treilea curs organizat de CCIAT, urmat într-o perioadă de 6 luni. Reducerile nu se cumulează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.