Cele mai importante principii după care să te ghidezi atunci când te hotărăști să-ți cumperi o mașină second hand

Piața automobilelor rulate este în plină expansiune și asta să datorează, în mare parte, crizei financiare care vine cu o rată a inflației ce nu mai permite achiziția de autoturisme noi de către marea majoritate a populației, atât din europa cât și din țara noastră.

Chiar dacă automobilele noi au anumite avantaje în fața celor second hand, uneori prețul lor nu justifică întru totul raportul atât de discrepant dintre prețul unui model de automobil nou și prețul aceluiași model, rulat. Dacă și tu te gândești să optezi pentru varianta mai accesibilă a unui model nou de mașină, în aceste rânduri vei regăsi câteva idei care să te ajute să te ghidezi mai ușor prin pașii inevitabili pe care îi ai de parcurs atunci când iei hotărârea să îți achiziționezi un automobil second hand.

Iată care sunt cele mai importante principii după care ar fi indicat să te ghidezi atunci când te hotărăști să-ți achiziționezi o mașină rulată!

Stabilește bugetul și scopul cu care vei folosi mașina
În funcție de scopul cu care vei utiliza mașina, poți decide ce model de mașină dorești să achiziționezi. Mașinile pentru oraș sunt în general mai mici și te poți strecura mai ușor în trafic. Locurile de parcare sunt mai ușor de găsit atunci când mașina are un design ergonomic. Mașinile mai mari sunt ideale pentru drumeții când familia este numeroasă, iar locul de bagaje nu este un moft, ci o necesitate. Mașinile de viteză sunt în general mai joase și oferă stabilitate mai bună în atingerea vitezelor mari. Mașinile înalte sunt ideale pentru drumeții la munte.

Fă un research pe site-urile de vânzări second hand
Verifică prețurile modelelor care îți plac pe site-uri de mașini rulate ca lamaritec.ro pentru a nu fi ușor de păcălit de prețurile prea mici sau prea mari de pe alte platforme online. În general prețurile foarte mici ascund defecte mai puțin vizibile, în timp ce unele prețuri mari nu sunt neapărat justificate. Spre exemplu, aici găsești mașini rulate – alege prețul mediu și jonglează cu opțiuni similare..

Vezi mașina în realitate înainte de a o achiziționa
Pozele pot fi ușor editate în ziua de astăzi. Atunci când te hotărăști să achiziționezi o haină second hand, poate fi un moft să ții cont de cât de mult a fost utilizat produsul respectiv și de cum a fost întreținut. Când vine vorba de mașini, însă, gradul de uzură devine un factor cheie. O mașină utilizată mult timp poate să aibă urme de rugină, poate avea anumite defecte vizibile la tapițerie, la pedale sau chiar la finisajele schimbătorului de viteză sau a volanului. Nu sunt doar defecte de ordin estetic, ele fiind un semnal de alarmă că mașina nu a fost întreținută corespunzător sau a fost folosită îndeajuns de mult timp încât să ascundă și alte probleme de ordin intern. Uzura externă este primul semn că din punct de vedere tehnic mașina poate pune probleme, pe termen lung, noului proprietar.

Așadar, achiziția unei mașini rulate este o economie de luat în considerare, mai ales în această perioadă, în care inflația a ajuns la cote mari și necesitatea de a economisi a crescut considerabil. Urmând pașii de mai sus, te asiguri că achiziția ta va fi una sustenabilă pe termen lung.

sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here