Cele mai performante firme din Timiș, premiate în cadrul Galei Excelenței în Afaceri!

Camera de Comerţ din Timiş organizează  în data de 27 octombrie cea de-a 24-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș pentru 2016.

Topurile județene sunt organizate de către camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime. Clasamentul judeţean conţine primele 10 firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre ale CCIAT cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2016 reunește  8.510 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 28.764 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut.

Dintre acestea, vor fi evidenţiate 1.767 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime. Totodată, 110 firme clasate pe primele trei locuri în ultimii șapte ani, vor fi distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Aflat la cea de-a 9-a ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul pe care universităţile de stat timișene le deţin în elita învăţământului academic românesc.

Dacă ediția de anul trecut a stat sub semnul „Timișoara, capitală culturală europeană”, ediția prezentă stă sub semnul „Timișoara, orașul premierelor”, căci realizările Timișoarei care au pus-o pe harta lumii, și-au pus amprenta și asupra Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, marcându-i destinul dar și viitorul.

Topul firmelor anul acesta va fi sub semnul premierelor, de ce spunem asta, pentru că anul acesta pe lângă faptul că o să lansăm volumul dedicat Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, vom avea și alte premiere. Vom avea trofee valoroase, anul acesta din cristal, iar coperta catalogului Topului Firmelor este o parte din lucrarea Origini a doamnei Lelia Floare Brînda, și diplomele de asemenea. În plus avem 11 premii speciale care n-au fost în ceilalți ani”, spune Florica Chiriță, directorul CCIAT.

Sub același semn al premierelor, CCIA Timiș acordă premii speciale, pentru realizări de excepție. Aflat la cea de-a treia ediție, Trofeul de Excelență pentru Cultură va fi atribuit Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara, un teatru emergent, profund racordat la public și asumat în spațiul civic și social al orașului.

Timisoara este și orașul în care rugby-ul a renăscut ca fenomen sportiv și social deopotrivă. Astfel, în premieră, Trofeul de Excelență pentru Sport se acordă Clubului de Rugby TIMIȘOARA SARACENS, câștigător al Trofeului Național Superliga CEC BANK 2016/2017, pentru palmaresul impresionant, pentru titlurile și trofeele câștigate în competiţiile interne şi internaţionale.

În semn de apreciere a investirii în Timișoara, anul acesta, a Consulului General al Serbiei și a Consulului Germaniei cât și a deschiderii la Timișoara a Consulatului Onorific al Macedoniei și Consulatului Onorific al Mexicului, pentru a-i prezenta pe diplomații recent investiți comunității de business. Un premiu special, „Ștafeta generațiilor – Cheia succesului”, va fi înmânat unei binecunoscute firme care aniversează 25 de ani de existență pe piața timișeană, timp în care a creat câteva branduri de mare succes.  

Premiile vor fi înmânate de conducerea CCIAT, oficiali ai administrației publice locale și regionale, reprezentanți ai corpului diplomatic, personalități ale mediului universitar, oameni de artă și cultură.

Topul Firmelor reunește anual peste 800 de participanţi – reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri, administrația publică, instituții și servicii deconcentrate din teritoriu, magistrați, oficiali ai misiunilor diplomatice în România, universități, instituţii de cultură, asociaţii de afaceri, camere de comerț din țară și străinătate, colaboratori şi parteneri ai CCIA Timiş, mass media.

Participanţii la Topul Firmelor din Județul Timiș se vor bucura de momente artistice de excepţie. Invitat special în concert extraordinar: Mircea BANICIU și PASĂREA COLIBRI.

Intermezzo-uri oferite de Corul Operei Române Timișoara, Clubul de dans sportiv Magnum și Mădălin LUCA, un “altfel” de naist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.