Cetăţean albanez depistat în timp ce intenţiona să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră timişeni, în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, au depistat un cetăţean albanez care a încercat să intre ilegal în Romania, din Serbia, pe jos.

Azi dimineaţă, în jurul orei 05.00, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, a observat două persoane care se deplasau dinspre Serbia spre România, pe direcţia localităţii de frontieră Gherman. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara, fiind depistat, in apropierea frontierei, un cetăţean de origine albaneză. La vederea echipajelor de interventie, cealaltă persoană a fugit, întorcându-se pe teritoriul Serbiei.

Din primele cercetări, s-a constatat că barbatul este un cetăţean albanez, în vârstă de 32 ani, asupra căruia a fost găsit un paşaport eliberat de autorităţile din Albania. Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că, în aceeaşi zi, barbatului nu i s-a permis intrarea în România de catre politistii de frontiera de la PTF Moravita, pentru neîndeplinirea condiţiilor legale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului, respectiv punerea în aplicare a acordului de readmisie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here