Christian Scott aTunde Adjuah, pe scena JAZZ™! Artistul vine în premieră în România

Christian Scott aTunde Adjuah numit de către Jazz Times „arhitectul unei fuziuni viabile inedite”, va aduce în Piața Victoriei un jazz cu influențe de hip-hop și EDM.

La 22 de ani, Christian Scott a avut debutul solo la un label cunoscut, Concord Jazz, cu albumul din 2006, Rewind That. Materialul discografic îmbină rock-ul și R&B-ul cu modern jazz-ul, avându-l pe Harrison ca invitat. Tot atunci, Scott a fost nominalizat pentru un Grammy, albumul fiind numit de către Bilboard Magazine „cea mai remarcabilă premieră a genului din ultimul deceniul.”

În 2007, Scott revine cu Anthem,  un răspuns pasional la suferința celor din New Orleans, după uraganul Katrina. În 2010, acesta lansa deja al treilea album, Yesterday you said tomorrow, iar ambiția lui s-a manifestat cel mai puternic odată cu lansarea celui de-al cincilea album, dublu-discul Christian aTunde Adjuah. În același an, Scott câștigă primul Edison Award, iar în 2012 cel de-al doilea.

În 2015, artistul lansează „Strech Music”, nume pe care îl poartă și labelul său proaspăt format, dar și stilul muzical în care artistul își încadrează muzica, ce cuprinde o multitudine de influențe, de la trap, la EDM și hip hop, la cele etnice, afro-caraibiene. Albumul se bucură și de artiști invitați, precum saxofonistul Braxton Cook și flautista Elena Pinderhughes. Anul acesta, Scott a lansat o trilogie care onorează cea de-a 100 aniversare a jazz-ului înregistrat.  

Pe lângă concertul Christian Scott aTunde Adjuah, Jazz™ 2017 înseamnă: Thomas de Pourquery &Supersonic, Monty Alexander Harlem Kingston Express, The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down, Bill Laurance, China Moses, SUBJazz, Alex Calancea Band, Paolo Profeti European Collective, The Egocentrics, The Best Bad Trip, Armies Live, BAB, Paperjam, Toth Bagi Csaba, Balkan Union, Ana Dubyk Quartet, A-C Leonte Reveries și Teo Milea.

JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara, în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic și alte patru spații speciale pentru jam sessions: AMBASADA, Manufactura, D`arc și Aethernativ. Accesul la JAZZ™ este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here