card-sanatate

card-sanatate

Aproximativ cincisute de mii de carduri de sănătate au ajuns la asiguraţii din județul Timiş. Atenție, însă! Cardul naţional de sănătate devine obligatoriu de la 1 septembrie.

Potrivit reprezentanţilor CJAS Timiş, 536.076 de carduri de sănătate au fost tipărite pentru asiguraţii din Timiș, dar 10 %  dintre acestea nu au fost încă ridicate. Din numărul total de carduri, peste 50 % au fost activate.

În plus, reprezentanții CJAS spun că în cazul în care unii asigurați nu au intrat în posesia cardului, ei vor beneficia de servicii medicale în continuare fără a prezenta nicio adeverinţă suplimentară care să ateste calitatea de asigurat. “În momentul în care cardul devine obligatoriu, dacă asiguraţii sunt în posesia lui, sunt obligaţi să-l prezinte. La fel şi furnizorii de servicii medicale sunt obligaţi să-l ia în considerare, să-l acceseze. Iar dacă asiguraţii nu au card de sănătate, se pot prezenta la furnizorii de servicii medicale fără a face alte demersuri la Casa de Sănătate sau la medicul de familie, fără a prezenta o adeverinţă suplimentară. Este suficient ca furnizorul să acceseze pe site-ul casei de sănătate calitatea de asigurat”, spune Mariana Rădulescu, director Relaţii Contractuale din cadrul CJAS Timiş.

Articolul precedentEtapa națională a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență din România
Articolul următorSe apropie cea de-a opta ediție a festivalului „Bega Bulevard”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.