Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa, Oraviţa si Naidăş, 53 de cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Irak, Siria şi Palestina, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Alţi doi cetăţeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţilor de frontiera Greoni şi Ticvaniu Mare, 15 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Bangladesh, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 50 ani.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş, în cooperare cu lucrători din cadrul Posturilor de Poliţie Cărbunari şi Sasca Montană, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră  Nicolinţ şi Iam, 19 persoane din Irak şi Pakistan (şapte bărbaţi, şapte femei şi cinci minori), adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 6 luni şi 10 ani.

În cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa şi lucrători din cadrul I.J.J Timiş au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră  Lăţunaş, Clopodia şi Stamora Germană, 19 persoane din Siria, Pakistan şi Palestina (zece bărbaţi, şapte femei şi doi minori), adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, iar minorii de 10 şi 12 ani.

În toate cazurile, persoanele depistate de poliţiştii de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timis, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe raza localităţii Cenad, două persoane de sex masculin, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Libia, respectiv Siria, în vârstă de 19 şi 25 de ani, care detineau documente de solicitanţi de azil. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentAjutoare de urgență de peste 2 milioane lei pentru 709 familii și persoane singure         
Articolul următorPatru noi spații și un proiect special produs pentru JAZZ™ 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.