Pasajul Jiul va fi deschis traficului auto deocamdată pe o singură bandă. Totul din 5 septembrie, anunță autoritățile locale.

Potrivit edilului Nicolae Robu, până în prezent s-a reușit betonarea pe sub pasajul actual, ceea ce va permite în curând reluarea circulației pe câte o bandă pe sens. Aici, sub actualul pasaj, s-a făcut fundația în forma sa finală, iar acum urmează să se lucreze la extensia, de la trei benzi, la cinci benzi.“Nu ne putem moderniza orașul fără astfel de lucrări mari, inevitabil aducătoare de neplăceri! Facem tot posibilul ca lucrările să progreseze cât mai repede, dar, asta nu înseamnă nici sute de oameni pe șantier, nici zeci de utilaje. Asta înseamnă mobilizare în acord cu cerințele și specificul procesului tehnologic și noi trebuie să dăm specialiștilor ce-i al specialiștilor, doar ei stăpânesc acest proces și răspund pentru el” , a transmis edilul Nicolae Robu.

Lucrările vor dura un an și jumătate. Strada Jiul se lărgeşte la 4 benzi de circulaţie, cu insule ce delimitează sensurile pe zonele de intersecţii (str. Jiul – Splaiul Nicolae Titulescu şi str. Jiul –bd. Republicii). În intersecţia dintre str. Jiul şi bd. Republicii vor fi 5 benzi de circulaţie. Banda a 5-a are rolul de bandă de viraj la dreapta. Se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele părţi. Spaţiile verzi vor fi reamenajate. Suprafaţa construită: 3048 mp; suprafaţă spaţii verzi: 390 mp.

Pasajul Jiul are o lungime totală de 28,10 m, un gabarit de stradă cu cinci benzi de circulaţie, 2 benzi spre Circumvalaţiunii şi 3 benzi spre bd. Republicii. Pasajul Jiul este compus din rampa Circumvalaţiunii, pasajul subteran propriu-zis şi rampa Jiul. Operaţiunile nu necesită închiderea circulaţiei feroviare.

Conform proiectului, pe Bulevardul Republicii se va păstra geometria, sensurile de circulaţie vor fi separate prin realizarea unor insule: la intersecţia cu breteaua 1, pe direcţia dinspre bd. Republicii spre pasajul Jiul cu sens unic de circulaţie; la intersecţia cu breteaua 2 pe direcţia de mers dinspre pasaj Jiul spre bd.Republicii cu sens unic de circulaţie; la intersecţia cu str. Jiul care se lărgeşte la 5 benzi şi insula direcţională centrală. Staţiile pentru mijloacele de transport în comun vor fi realizate în soluţie de alveolă; intersecţia cu rampa pasajului Jiul se va realiza cu 5 benzi şi insulă direcţională centrală. Se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclişti pe ambele părţi. Spaţiile verzi vor fi reamenajate. Suprafaţa construită:7079 mp; suprafaţa spaţiilor verzi rămâne intactă: 255 mp.

Articolul precedentUndă verde pentru lucrările la primul patinoar ecologic amenajat la Timișoara
Articolul următorCJAS Timiş nu eliberează încă autorizaţia de funcţionare a Centrului de permanenţă medicală din Biled

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.