CJ Timiș a investit 800.000 de lei într-un centru nou de terapii educaționale pentru copiii cu nevoi speciale din Lugoj!

Investiție extrem de importantă pentru copiii cu nevoi speciale din Lugoj! Consiliul Județean a investit 800.000 de lei într-un nou corp de clădire destinat terapiilor educaționale la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Logoj.

Aici învață peste 200 de copii cu nevoie speciale.

”În școala noastră sunt 209 copii în acest moment, da ravem și copii din instituțiile de masă cu cerințe educative speciale, care beneficiază de terapiile specifice și educaționale în școala noastră. Avem și profesori itineranți care oferă și servicii de sprijin în învățământul de masă, dar avem și copii care vin aici la terapii. Este o investiție foarte importantă, deoarece oferta educațională a școlii noastră este bogată și diversificată. Pe lângă terapiile specifice, terapia tulburărilor de limbaj, psihodiagnostic, terapii educaționale complexe și integrate, adică activități ludice, terapie ocupațională, formarea autonomiei personale, activități de socializare, activități de stimulare cognitivă, oferim copiilor noștri aceste terapii. Copiii școlarizați în instituția noastră sunt copii cu cerințe educative speciale, iar periplul educațional este unul special, are și suișuri și coborâșuri, dar cu efort, cu putere, reușim să ajungem acolo unde ne dorim prin personalizarea actului educațional. Urmărim defapt realizarea incluziunii, dobândirea independenței în viața școlară și socială a copiilor noștri”, spune directorul Centrului pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj.

Clădirea are o suprafață de 402 metri pătrați și are un singur nivel. Noul corp de clădire cuprinde o sală destinată cabinetului de kinetoterapie, o sală în care este atelierul de creație, un atelier de tâmplărie, o sală pentru ludotecă/stimulare senzorială și un cabinet pentru terapie logopedică.

Am inaugurat un corp de clădire nou în cadrul Școlii Speciale Roșca care aparține patrimonial de Consiliul Județean și de Inspectoratul Școlar din punct de vedere educațional. Discutăm de construcția unui corp nou de clădire în valoarea de 780.000 de lei, o investiție începută de anul trecut și care aastăzi a fost inaugurată și care va fi pusă la dispoziție copiilor pentru activitatea educațională, pentru terapie și toate activitățile complexe care se desfășoară în aceste incinte școlare ale învățământului special. Din punct de vedere al Consiliului Județean, alături de sănătate, învățământul special este o prioritate și vom continua cu alocarea de fonduri pentru dezvoltarea acestor unități de învățământ școlare astfel încât să le transformăm în unități de învățământ etalon”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here