CJT, tot mai aproape de a semna contractul de finanțare pentru lărgirea la patru benzi a drumului ce leagă Timișoara de autostradă!

Consiliul Județean Timiș a cerut finanțare europeană pentru proiectul de lărgire a drumului ce leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița. Proiectul este unul eligibil conform celor de la ADR, însă au mai fost cerute o serie de clarificări.

În urma votului dat de consilierii județeni, putem să declarăm închis acest proiect, din punct de vedere al documentelor solicitate de ADR. Am trecut de partea de eligibilitate, am trecut de partea tehnică, mai era nevoie de anumite clarificări rezolvate prin această hotărâre de consiliu. Le vom transmite la ADR și așteptăm ultimul punct, și anume semnarea contractului de finanțare”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Lărgirea drumului la patru benzi ar urma să se facă și în Dumbrăvița, unde momentan există o problemă. Și anume stâlpii RATT, care au fost montați în cadrul unui alt proiect european și nu pot fi mutați prea curând. Însă liderul CJT spune că proiectul se va realiza chiar dacă va fi nevoie să facă lucrările etapizat.

 „Mutarea stâlpilor este prinsă în proiect. Pe parcursul acestuia, când nu vor mai afecta proiectul municipiului Timișoara privind fondurile europene, vor fi relocați. Vom interveni etapizat. Cred că foarte important este ca, în momentul în care vom avea un câștigător care va demara lucrarea propriu-zisă, să începem dinspre autostradă spre centură, ca să rezolvăm prima parte a proiectului, consider că este foarte important accesul de pe centură la autostradă”, a mai spus Dobra.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 80,4 milioane de lei. Din această sumă, contribuția UE ar fi de 57,7 milioane, iar de la bugetul de stat ar urma să vină 8,8 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.