Clădirea în care funcționează Liceul Iris, intră în reabilitare! Banii vin de la Uniunea Europeană

Consiliul Județean Timiș și-a propus să atragă fonduri europene pentru reabilitarea clădirior publice, iar unul dintre proiectele câștigate se referă la modernizarea Liceului Teoretic Special “IRIS”.

Proiectul se află în etapa de precontractare a finanțării nerambursabile și aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (D.A.L.I).

Valoarea totală a proiectului se ridică la 7.8 milioane de lei cu TVA , din care contribuția U.E. este de 5,1 milioane de lei, restul fondurilor fiind asigurate de la buget județean și de stat.

”Clădirea este construită în anul 1974 și necesită intervenții majore iar după finalizare ne dorim să dispunem de un spațiu modern în care copii să își desfășoare activitatea. Pe lângă lucrările la structura de rezistență a clădirii, proiectul mai prevede și reabilitarea termică, realizarea unui acces facil pentru persoanele cu dezabilități locomotorii, înlocuirea acoperișului, refacerea fațadei și scăderea consumului anual de energie. Această lucrare este extrem de importantă pentru comunitate deoarece Liceul „IRIS” asigură acces la educație și instruire copiilor cu deficiențe de vedere profunde, medii și/sau asociate și nevăzătorilor. Elevii provin atât din județ cât și din țară, din mediul rural sau urban”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Liceul este instituție de stat și funcționează în regim de zi, cu internat și cantină, având în prezent un total de 225 de copii dintre care: 12 în învățământul preșcolar, 74 în învățământul primar, 85 în învățământul gimnazial și 54 în învățământul liceal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.