cancer-660x375

La Timişoara va fi lansată astăzi Asociația Oncologică “Părintele Arsenie Boca”. Evenimentul va avea loc în sala Teatrului Naţional, din spatele centrului comercial Bega, de la ora 18.30.

„Iluminare în Roz” este un proiect care face parte din campania de luptă împotriva cancerului de sân. În paralel, clădirea Teatrului Naţional din Timişoara, va fi luminată în roz, cu ajutorul Fundaţiei Renaşterea. Asociația Oncologică “Părintele Arsenie Boca” își propune să ajute persoanele care suferă de cancer. “Atunci când mă voi vindeca, voi înființa o asociație pentru a-i ajuta pe ceilalți. În ceea ce mă privește, trăiesc un vis devenit realitate. Mi-am dorit foarte mult să înființez această asociație. A fost, pe lângă familia mea, unul din motoarele care m-au împins și m-au determinat să lupt cu cancerul. Am fost acolo și m-am întors. Dar nu oricum, ci cu dorința de a-i ajuta pe cei care încă sunt acolo, de a ma erija în vocea lor și a spune tuturor că lupta este grea, foarte grea uneori…însă cu ajutorul dumneavoastră putem da aripi acestor oameni” , spune Irina Petecel, fondator al Asociației Oncologice “Părintele Arsenie Boca” .

Latura caritabilă a evenimentului este dedicată Dianei Bircea, care a fost diagnosticată în 2013 cu cancer mamar. Tratamentul este foarte costisitor: ședințe de chimioterapie cu Perjeta, substanță necompensata de stat, care o costă 13.000 lei o dată la trei săptămâni. “Diana a fost diagnosticată în anul 2013 cu cancer de sân. Au urmat 8 ture de chimioterapie și apoi intervenție chirurgicală, mastectomie totală. În 2014 rezultatul CT a arătat recidive limfatice, toracice, pulmonare și pleural.  A efectuat 6 ture de chimioterapie și,  din nou, în 2015, recidivă cerebrală multiplă iradiat și boală progresivă toracic ”, adaugă Irina Petecel.

DIANA BIRCEA

Cancerul la sân transmis ereditar reprezintă până la 10% din toate tipurile de cancer. La nivel statistic, în fiecare an din cauza cancerului la sân se înregistrează peste 77.000 de decese în Europa, 40% dintre femei având sub 65 de ani. Deși în Europa rata mortalității cauzate de această boală a scăzut drastic în ultimii 20 de ani, în schimb în România aceasta a crescut cu 17%.

Începând cu acest an și alte clădiri reprezentative ale orașului de pe Bega vor fi iluminate în roz, care  este culoarea speranței.

 Program eveniment:

18.30-21.00:     Iluminarea cladirii  in roz, cocktail

18.30- 19.00:    Primirea invitatilor in cadrul unui cocktail

19.00-19.10:     Prezentare eveniment (Claudia Ieremia- Teatrul National Timisoara)

19.10-19.20:     Prezentare eveniment (  Irina Petecel, Fondator )

19.20-19.30:     Discurs oficialitati

19.30-19.40      Moment artistic Franciska Cozminciuc si echipa „Dance with me!”.

(Foto: www.amfms.ro)

Articolul precedent15 la sută din impozite au rămas neplătite în Timișoara
Articolul următorSe redeschide centrul de pregătire gratuită la matematică și informatică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.