Clădirile istorice din cartierul Fabric, semnalizate cu plăcuţe

cladiri istorice degradate

Direcția pentru Cultură Timiș marchează primul punct în cadrul unei ample campanii de informare a cetățenilor care locuiesc în imobilele din zona protejată a Timișoarei. Prima etapă se referă la marcarea cu plăcuțe de semnalizare a clădirilor istorice din ansamblul Fabric II.

Reamintim, Direcţia pentru Cultură Timiş a investit peste 1.000 de lei pentru a semnaliza clădirile care fac parte din ansambluri arhitecturale istorice. Astfel, pentru început, 55 de plăcuţe de identificare a acestora vor fi amplasate pe imobile din cartierul Fabric.

În județul Timiș există aproape 1000 de situri arheologice înscrise în Repertoriul Arheologic Național. Doar 10% dintre ele beneficiază însă de o identificare prin coordonate precise. Acest lucru atrage după sine o serie de probleme în gestionarea lor: în cazul construirii de imobile în astfel de zone, la vânzarea terenurilor etc.

În prezent, la Ministerul Culturii se întocmeşte Legea Faţadelor, care ar reglementa modul în care municipalitatea să ajute financiar proprietarii imobilelor istorice să le restaureze.

Sorin Predescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here