Clanul Cârpaci, 180.000 de euro chirie pe spaţiile ocupate la Spitalul de Copii

spital-copii-Custom1

Procesul dintre Primăria Timișoara și clanul Cârpaci continuă. Potrivit edilului, Nicolae Robu, clanul Cârpaci va primi 180.000 de euro chirie pe spaţiile ocupate din 2006-2013 de secţia de Pneumologie şi TBC a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Singurul lucru care încă nu a fost stabilit în instanţă este cine va plăti această sumă: Primăria Timişoara, Direcţia de Sănătate Publică sau ambele instituţii.

Municipalitatea a cerut suspendarea executării silite pentru această sumă de bani, cererea urmând să fie judecată de Judecătoria Moldova Nouă. Tribunalul Timiş a admis în parte cererea lui Cârpaci şi a dispus evacuarea clădirii. Ulterior, Curtea de Apel a dispus şi plata chiriei cerute de Vladimir Cârpaci, care a fost calculată la 180.000 de euro şi era aferentă perioadei 27 august 2006 – 31 mai 2012.

Primăria a mai încercat o cale de atac, însă şi instanţa superioară a decis că lui Vladimir Cârpaci trebuie să îi fie plătiţi aceşti bani, însă a cerut magistraţilor Curţii de Apel să decidă cine va da această sumă, deoarece Spitalul de Copii a ajuns în tutela Primăriei Timişoara doar de câţiva ani. „Evaluatorul a stabilit 91.000 de euro intervenţii totale, de la naţionalizare până acum, deci pe tot parcursul timpului. Noi am revendicat să se scadă această sumă din suma care ne este aplicată nouă ca plată a folosinţei acelei clădiri. Instanţa nu a acceptat să ni se recunoască decât o sumă de doar 20.000 de lei, deci aproximativ 5.000 de euro. Lucrurile astea s-au întâmplat cu mulţi ani în urmă când nu eram eu primar. Presupun că nu au fost documente pentru intervenţiile făcute de-a lungul timpului. Înalta Curte a acceptat parţial recursul nostru şi a întors spre judecată această cerere a noastră spre Curtea de Apel, dar judecata va fi doar pentru a se stabili cine plăteşte această sumă de 180.000 de euro. Cine ar putea plăti? O parte Primăria, o parte Direcţia de Sănătate Publică din postura de reprezentant al Ministerului Sănătăţii. Pentru că în lungul timpului spitalul a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii şi Primăria a devenit proprietar doar de curând. Deci la Curtea de Apel se va stabili doar cine plăteşte această sumă”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Vă reamintim că Vladimir Cârpaci a reuşit la sfârșitul anului 2013 să evacueze această secţie a Spitalului de Copii, după ce a revendicat cu succes în instanţă imobilul de pe strada Dr. Liviu Gabor nr. 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here