CleanUP Timișoara! Voluntarii din mai multe zone ale orașului fac curățenie în cartiere

În data de 17.10.2020 începând cu ora 12:00 va avea loc activitatea de ecologizare cleanUP Timișoara, pentru un oraș mai curat.

Tinerii voluntari din Zona Dâmbovița, Calea Aradului, Calea Martirilor, Calea Șagului și Calea Lipovei, împreună cu Polymore și JunkBusters vor colecta și sorta deșeurile, din cartierul Lipovei până în Dâmbovița.

,,Inițiativa acestor tineri este de apreciat. Trebuie să înțelegem importanța protejării mediului și a colectării separate a deșeurilor. Am încredere că, prin astfel de activități, oamenii vor deveni mai conștienți și responsabili față de mediul înconjurător.,, a declarat Romeo Ursu, director executiv Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș.

Reamintim cetățenilor că, în județul Timiș colectarea separată a deșeurilor se realizează pe trei fracții, astfel:

– Deșeu rezidual – pubela neagră
– Deșeu reciclabil – pubela/sacul galben
– Container verde tip clopot pentru deșeurile din sticlă (ambalaje din sticlă precum cele de băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice și borcane).

De asemenea, în cazul săvârșirii faptei de abandonare a deșeurilor și gestionarea necorespunzătoare a acestora, se aplică amenzi, iar contravenientul este obligat să ridice deșeurile abandonate, să curețe terenul și să elimine deșeurile prin societăți specializate autorizate, suportând toate costurile pentru aceste activități.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here