Clinica II Ortopedie dotată cu saltele și televizoare noi, printr-o donație

Spread the love

Condiții de cinci stele pentru pacienții internați la Clinica II Ortopedie a Spitalului Județean Timișoara. Cele 20 de saloane au fost renovate cu bani de la Consiliul Județean Timiș, iar cu sprijinul a două companii din Timișoara, acestea au fost dotate cu televizoare și schimbate saltele sau lenjeriile de pat.

Spitalul Județean din Timișoara a trecut printr-o schimbare majoră în ultimii doi ani. Secția Ortopedie II are nevoie de paturi noi, care nu au fost schimbate de zeci de ani. Saloanele, secțiile sanitare și blocurile operatorii au fost renovate în proporție de 90%.  Majoritatea pacienților care ajung să fie internați în această secție vin cu fracturi. Clinica are 20 de saloane, în care se află 55 de paturi.

Saltelele învechite sunt o mare problemă cu care se confruntă bolnavii internați în spitale.  Mai multe boli se pot transmite prin intermediul lor. Șeful Clinicii de Ortopedie II din cadrul Spitalului Județean Timișoara a încercat să rezolve problema pe cont propriu.“Este vorba de o sponsorizare în valoare de 23.000 lei, care constă în saltele, perne și lenjerie de pat, de la Clubul Rotaract Timișoara și Continental, și de o sponsorizare de 20 de televizoare în valoare de 4.000 euro, de la NH Hotels (…).Mai mult ca sigur va scădea numărul infecțiilor intraspitalicești. Deși numărul era mic, de două, trei cazuri pe lună, sperăm să le reducem la zero”, spune medicul Jenel Pătrașcu, șeful Clinicii II Ortopedie din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

clinica-ortopedie-ii

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here