Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare Jimbolia și Deta, judeţul Timiș, au depistat două grupuri formate din cinci, respectiv trei cetăţeni din Nepal, Pakistan și Afganistan toți cu permise de ședere valabile pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, respectiv Serbia.

La sfârșitul săpămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat la aproximativ 50 m de frontieră, cinci străini care se deplasau pe jos, din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Pakistan, Nepal și un afgan, au vârste cuprinse între 23 și 43 de ani, toți fiind intrați legal pe teritoriul României în baza vizelor de muncă.

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge vestul Europei.

​Și lucrătorii din cadrul Sectorarelor Poliției de Frontieră Jimbolia și Deta au depistat, cinci respective, trei cetățeni din Nepal. Cei opt cetățeni dețineau vize de muncă pe teritoriul țării noastre și au declarat faptul că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu scopul de a ajunge în Grecia respectiv Portugalia.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativeă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Articolul precedentLocuitorii din județul Timiș se pot racorda la noile rețele de canalizare, realizate din fonduri europene
Articolul următorCadavru scos luni din Bega, după câteva zile de căutări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.