Colaborare economică între CCIA Timiș și Mexic. Excelența Sa, Ambasadorul Mexicului în România a anunțat deschiderea Consulatului Mexicului la Timișoara

Vizită importantă astăzi la CCIA Timiș. Excelenta Sa, ambasadorul Mexicului în România, JOSÉ ARTURO TREJO NAVA s-a întâlnit cu conducerea Camerei de Comerț pentru a pune bazele unui parteneriat economic (misiune economică), dar și pentru a anunța că la începutul anului viitor va fi inaugurat Consulatul Mexicului la Timișoara, reprezentat de Adrian Bădescu.

Excelența Sa a fost ales Ambasador al Mexicului în România din august 2016.“Am multe planuri în calitate de ambasador și doresc să întăresc relațiile economice între Timișoara și Mexic. Sunt prezent aici două zile și ma bucur că domnul Adrian Bădescu va fi Consulul Onorific al Mexicului în Romaânia. Interesul există deja și doresc un parteneriat economic între oamenii de afaceri din Timișoara și Mexic”, transmite Excelența Sa, JOSÉ ARTURO TREJO NAVA, ambasadorul Mexicului în România.

În prezent, există la nivel național o colaborare în sectorul automotive, care este cel mai important. “Avem un comerț de 700 milioane euro. Această cifra este foarte mică, trebuie să muncim mai mult pentru a o mări în ambele sensuri. Și pentru aceasta mă bazez pe colaborarea CCIAT și într-un viitor apropiat, cu domnul Bădescu. Doresc să dețin un consul onorific în mediul afacerilor și cel consular. Domnul Bădescu a fost recomandat de către CCIAT. Am încrederea că este cea mai bună opțiune”, a adăugat Excelența Sa, JOSÉ ARTURO TREJO NAVA.

La rândul său, directorul general al CCIAT, Florica Chiriță, a declarat: “Camera de Comerț are o strategie de la începutul anului 2016 de a promova produsele românești pe piețele extracomunitare. Această întâlnire cu Excelența Sa nu a fost doar una protocolară. A fost o întâlnire de lucru. Am reușit să și programăm câteva evenimente pentru anul viitor. Suntem la organizarea unui seminar , o delegație din Mexic va fi prezentă aici cu oameni de afaceri pentru a încerca să stabilim relații de colaborare economice. Comerțul internațional nu excelează cu Mexicul. Avem la nivel de județ 152 milioane euro comerț bilateral. 87 milioane euro înseamnă exportul spre Mexic și 88,6% este importul din Mexic”, spune Florica Chiriță, directorul general al CCIAT.

Excelența Sa, ambasadorul Mexicului, a fost decorat cu Ordinul “Distincția Belize”, acordat de către Guvernul din Belize în 2007, la încheierea misiunii ca Ambasador în respectiva țară, pentru realizările și contribuțiile sale în consolidarea  relațiilor dintre cele două state vecine. În plus, a primit “Medalia Regelui Abdulaziz, cu grad de Excelența, al Regatului Arabia Saudită”. Medalia a fost acordată de catre Casa Regală Saudită în 2016, la încheierea misiunii ca Ambasador în respectiva țară, pentru realizările și contribuțiile sale în consolidarea  relațiilor dintre cele două state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here