Trei drumuri județene importante traficului rutier, reabilitate. Ce spune vicepreședintele CJ, Roxana Iliescu

Veste bună pentru șoferi! Trei drumuri județene importante traficului rutier au fost reabilitate cu bani de la Consiliul Județean Timiș. Este vorba despre tronsoanele Săcălaz – Sânmihaiu Român, Șipeț – Folea și Drăgșinești-Fârdea.

Asfaltarea drumului județean dintre Săcălaz și Sânmihaiu Român pe o lungime de cinci kilometri și jumătate este finalizată în proporție de 98 de procente. Mai sunt de executat podețe și accese la drumurile laterale și montarea suplimentară a unor indicatoare rutiere și marcaje. Drumul județean Șipet- Folea are o lungime de aproape cinci kilometri, iar lucrările sunt realizate 65 la sută. Încă se mai lucrează la îmbrăcămintea asfaltică în două straturi, podețe și accese laterale și semnalizarea rutieră.

Pe tronsonul Drăgșinești – Fârdea, șase kilometri, lucrarea este de 55 procente. Se mai lucrează la îmbrăcămintea asfaltică în două și trei straturi, executarea șanțurilor betonate cât și semnalizarea rutieră. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Roxana Iliescu, recepția lucrărilor va fi făcută în lunile noiembrie și decembrie. “Lucrările sunt în grafic. Este și o componentă legată de vreme. La această lucrare, la Șemlacul Mare – Ferendia. Noi am putea să facem parțial recepția pe anul ăsta, dacă vremea va fi de partea noastră și vom putea recepționa doar covorul asfaltic. Mai este de executat îmbrăcămintea asfaltică, care se va face în cazul în care vremea va permite”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean, Roxana Iliescu.

Valoarea totală a celor trei lucrări este de peste 10 milioane lei fără TVA. În plus, reprezentanții CJ au în vedere investiții pe alte două tronsoane. Este vorba despre Deta – Opatița – Birda, unde lucrările sunt finalizate în proporție de 75%,  și Babșa – Ghizela, stadiul lucrărilor este de 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here