Colaborare economică între CCIAT și firmele din Belgia. Atașatul economic și comercial al Ambasadei Belgiei la București, Anne Defourny, a fost prezentă la Timișoara pentru a analiza oportunitățile de investiții. Sunt așteptate investiții în domeniul textilelor și automotive.

Astfel că reprezentanții CCIAT au în plan ca numărul investitorilor străini să fie majorat, iar în acest sens au demarat toate posibilitățile de colaborare. “În urma acestei întâlniri am aflat o serie de informații utile despre economia județului Timiș, foarte utile pentru firmele belgiene. Am primit informații despre activitățile și serviciile concrete pe care le derulează Camera de Comerț în beneficiul firmelor din județul Timiș. A fost o primă întâlnire, următoarele întâlniri vor fi de lucru și în urma discuțiilor avute sunt convinsă că vom putea să aducem o delegație de afaceri din Belgia înspre Timișoara”, spune Anne Defourny.

Potrivit Oficiului Registrului Comerțului, în Timiș la sfârșitul anului trecut erau înmatriculate 133 de firme cu asociați din Belgia, cu un capital străin subscris de peste 32 de milioane de lei. “Relațiile cu Belgia nu sunt foarte comune sau foarte mari din punct de vedere al schimburilor bilaterale. În județul Timiș sunt doar 133 de firme cu investiție belgiană, ceea ce înseamnă foarte puțin pentru acest județ. Am prezentat ecoonomia județului Timiș și sperăm că după propunerile pe care le-am făcut numărul firmlor va crește, la fel și valoarea schimburilor comerciale care sperăm să se dezvolte. Avem promisiune că în 2017 se va întâmpla acest parteneriat de afaceri care va fi condus de către atașatul economic al Ambasadei”, spune directorul general al CCIAT, Florica Chiriță.

 

Articolul precedentFără apă potabilă în comuna Voiteg
Articolul următorSeminar de prezentare a târgului internațional MADE EXPO Milano 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.