Eli Lăslean, cunoscuta creatoare de modă din România  a adus în fața publicului timișorean articole vestimentare unice inspirate din ținutele purtate de grecii antici.

În contextul expoziției internaționale HEINRICH SCHLIEMANN – DESCOPERITORUL TROIEI, găzduită în premieră națională de Muzeul Național al Banatului Timișoara, vizitatorii au privilegiul de a redescoperi câteva dintre cele mai reprezentative repere din istoria Greciei preistorice. Pe lângă oportunitatea vizitării expoziției Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei, moda Greciei preistorice a fost readusă în zilele noastre prin mijloace de expresie ale unui artist, de această dată prin intermediul unei prezentări de modă epice, concepută de Casa de Modă Ellis by Eli Lăslean.

Colecția vestimentară ce poartă semnătura creatoarei Eli Lăslean a fost gândită și creată să reproducă câteva dintre lucrările semnificative pentru istoria artei.

Este vorba de o inspirație din veșmântul creat în Grecia Antică și care la ora aceasta este o temă de mare actualitate în moda internațională. Chiar casa Channel a avut această tema pe 2018, Karl Lagerfeld a facut colecția cu această temă. Sincer, a fost o provocare care mi-a plăcut pentru că eu în colectiile mele nu o dată am creat ținute cu aceasta temă, pur și simplu pentru ca eu consider ca este o modă foarte feminină, care are în centru femeia și naturaletea frumusetii ei”, spune Ely Lăslean.

Viziunea inovativă a creatoarei Aldona Pintea din Timișoara asupra bijuteriei va adăuga un plus de eleganță ținutelor vestimentare realizate în stil grecesc. Asemenea unor zeițe antice, cu părul ornamentat cu elemente florale, perle sau alte paiete în nuanțe de auriu, alb sau argintiu și un machiaj delicat recreat de Antoanela Sopa (Kelly Image), modelele au defilat sub privirile celor prezenți, inspirând puritate, noblețe și eleganță.

Aţi văzut o prezentare inspirată din lumea Greciei antice. Sunt posibile vestimentaţii purtate în acea perioadă. Sunt aspecte şi de arheologie şi de cercetare făcute de cunoscutul arheolog, legate de celebra diademă din comoara lui Priam. Sunt doar presupuneri legate de modele, realizate mai ales pe baza inventarelor funerare. Pentru că nu avem certitudinea legată de cum arătau acele vestimentaţii, am preferat să mergem într-o perioadă nu foarte apropiată, dar despre care avem mai multe informaţii legate de vestimentaţie”, spune Andrei Bălărie, muzeograf în cadrul Muzeului Naţional al Banatului Timişoara.

Programul de vizitare a expoziției HEINRICH SCHLIEMANN – DESCOPERITORUL TROIEI este de marți până duminică, între orele 10- 18, la BASTIONUL THERESIA, STR. MARTIN LUTHER NR. 4.

Expoziția HEINRICH SCHLIEMANN – DESCOPERITORUL TROIEI de la Muzeul Național al Banatului Timișoara, poate fi vizitată până la data de 25 februarie 2018.

Articolul precedentImpact devastator! Doi oameni și-au pierdut viața pe loc în urma unui accident rutier!
Articolul următorFOTO La mulți ani România! Ziua Națională, sărbătorită la Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.