Concert simfonic în Peștera Românești

Spread the love

Bănățenii sunt invitați la tradiționalul concert din Peștera Românești. Evenimentul, aflat la cea de-a 32-a ediție, va avea loc mâine de la ora 13.

Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Banatul” susține în acest an, concertul. Dirijor este WOLFGANG GRÖHS (Austria). Solistă AURA TWAROWSKA – mezzosoprană (Austria). În program sunt cuprinse lucrări de W.A. Mozart, J. Strauss, Brahms, Aura Twarowska și Fr. Von Suppe.

Accesul se face din staţia de autobuze din Româneşti, pe poteca marcată – drum de cca 1 oră. Intrarea este liberă, pe baza taloanelor care se vor distribui în localitatea Româneşti, în ziua concertului.

Concertul din Peştera Româneşti este organizat de Fundaţia Academică Culturală Timișoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Consiliului Local Timişoara, Primăriei Tomeşti, Asociaţiei Speotimiş şi al Filarmonicii Banatul.

Peștera Românești a fost pentru prima oară gazda unui concert în toamna anului 1984. Inițiativa i-a apaținut doctorului Constantin Lupu, care coordona activitatea Clubului Speotimiș. În acel an la Timișoara s-a ținut o întrunire a speologilor din România – speosport. Constantin Lupu a dorit să pună în valoare carstul bănățean și să ofere celor peste 450 de speologi ceva deosebit.

afis_pestera_2_large

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here