Kris Garfitt 09.09.2021 Sinfonieorchester Musiker mit Posaune ©WRR/Annika Fußwinkel

KRIS GARFITT a fost distins cu premiul I la Concursul Internațional de Muzică ARD din München, este artist „Courtois” și trombonist solo al Orchestrei Simfonice WDR. I s-a acordat, de asemenea, medalia de aur la Concursul de muzică „Royal Overseas League” din Londra, în anul 2019, și este câștigător al Concursului internațional Grenchen 2022, al Concursului internațional de muzică Jeju 2019, al Concursului internațional IPV 2019 din Germania, al Concursului internațional de trombon tenor și bas de la Budapesta 2018 și al Concursului internațional „Juozas Pakalnis” pentru instrumente de suflat și percuție de la Vilnius, în anul 2018.

Pe lângă premiul I la concursul ARD, a câștigat și premiul publicului și alte numeroase premii.
În 2015, a absolvit „Guildhall School of Music and Drama” din Londra, unde a studiat cu Eric Crees, Peter Gane și Christopher Houlding, iar mai târziu, cu Fabrice Millischer la Colegiul de Muzică din Freiburg și Guilhem Kusnierek la Academia de Muzică Saar.

Din 2016 până în 2020, Kris Garfitt a fost membru al Orchestrei Filarmonicii Radio Germane. Din 2021 este trombonist solo al Orchestrei Simfonice WDR. Este invitat al multor orchestre europene importante, cum ar fi Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam și Bavarian Radio Symphony Orchestra din München, în calitate de trombonist solo. Este membru al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene și al Orchestrei de Tineret „Gustav Mahler”.

Călătorește mult în întreaga lume, cântând în sălile de concerte importante din Europa și la festivaluri precum BBC Proms și Festivalul de la Salzburg. Pe lângă cariera sa orchestrală, Kris Garfitt are și un program solistic impresionant. Interesul pentru literatura trombonistică solo l-a determinat să formeze un duo cu excepționalul pianist coreean Seri Dan. Împreună susțin numeroase concerte în Germania și în întreaga lume.

În 2023, au lansat CD-ul de debut. În sezonul 2023/2024, Kris Garfitt va apărea ca solist în întreaga Germanie alături de Orchestra de Cameră din Bremen, Orchestra Filarmonicii „Robert Schumann” din Chemnitz, Camerata Hamburg, Orchestra Simfonică Hof, Orchestra Filarmonicii South Westphalia, Orchestra Simfonică din Göttingen, Orchestra Simfonică Bergisches și Orchestra Filarmonicii Vogtland, precum și în cadrul mai multor orchestre din Elveția, Spania, Polonia, Austria ș.a.

Aveți ocazia să îl ascultați înterpretând în concertul simfonic extraordinar din 14 martie (https://bit.ly/3St3Jpu) și în concertul vocal-simfonic extraordinar din data de 17 martie (https://bit.ly/3xMexFY).

 

Articolul precedentPremieră: Puști de 15 ani transferat în Campionatul Serbiei
Articolul următorAducea droguri în ţară prin maşini de curierat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.