Concurs aeronautic de aeronave ultrauşoare – clasa motoparapantă la Timișoara

Concurs aeronautic de aeronave ultrauşoare – clasa motoparapantă, dar şi o amplă acţiune de cercetare/căutare/salvare cu sprijin aerian, a persoanelor aflate în situaţii de urgenţă… Este vorba despre evenimentul Timişoara Paramotor Open 2016, organizat de Formaţiunea de Intervenţie Rapidă “SALVO” din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Secţia de Paramotor a C.S.

Duminică, 22 mai, între orele 08.00-12.00, va fi organizată o simulare de cercetare/căutare/salvare a persoanelor aflate în situaţii de urgenţă, această operaţiune având ca scop armonizarea activităţilor partenerilor implicaţi în acţiune, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi aflaţi pe raza judeţului Timiş, precum şi cea a voluntarilor care doresc să acorde sprijin în astfel de situaţii.

În urma solicitării organelor abilitate, se va organiza operaţiunea de cercetare/căutare/salvare cu sprijin aerian, a persoanelor aflate în situaţii de urgenţă. Zona de căutare stabilită de specialişti cuprinde albia râului Timiş, pe o distanţă de 10 km, pădurea din proximitatea comunei Giroc (aprox. 20 KmP) şi terenurile agricole din vecinătate.

Locul de întâlnire va fi pe albia râului Timiş, după dig şi pădurea Giroc, la ora 07.00.

(Foto: www.aviatim.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here