La Universitatea Politehnica Timișoara se caută soluții pentru dezvoltarea unor ecosisteme inteligente de învățare

La Universitatea Politehnica Timișoara au loc lucrările Conferinței internaționale Smart Learning Ecosystems and Regional Development – SLERD, organizată de ASLERD și IAFES (în parteneriat cu UPT, cu sprijinul Primăriei Timișoara, al Asociației Smart City și al Asociației BanatIT. Manifestarea se desfășoară azi și mâine.“Este o conferință care dorim să devină tradiționala. Este prima ediție a unei conferințe organizate de Asociația Smart Learning Ecosystems and Regional Development, care include mulți specialiști care lucrează în domeniul Smart cities, adică tot ceea ce face ca un oraș sau regiune să devină mai inteligente și  să contribuie la creșterea calității vieții în regiunea respectivă. Sunt prezenți reprezentanții companiilor de profil europene. Dorim ca în urma desfășurării conferinței și a prezentării lucrărilor respective să adoptăm o declarație pe teme de cum trebuie să se modifice sistemul educațional astfel încât să devină mai inteligent, să rezolve probleme sociale și să asigure o mai mare implicare a tuturor actorilor din acest sistem”, spune prof.dr.ing. Radu Vasiu, directorul Centrului Multimedia și președintele Senatului UPT.

Radu vasiu

Invitați speciali ai conferinței sunt Sorin Maxim, director general ADR Vest și Fred Garnett de la Knowledge Lab, Londra. La Timișoara mai sunt așteptați reprezentanți ai unor importante asociații europene, precum și personalități locale implicate în proiectul Smart City.“ADR este unul dintre actorii-cheie pentru dezvoltarea regională. Contribuie la crearea politicilor naționale. Este agenția cu cele mai bune rezultate. Noi ne bazăm pe această colaborare, care se desfășoară de zeci de ani (…) Avem participanți la conferință din șapte țări europene. Este o conferință care a avut o rată de acceptare a lucrărilor de 27 %, nivelul științific este destul de înalt”, a adăugat prof.dr.ing. Radu Vasiu.

upt

Programul conferinței cuprinde și o dezbatere pe tema Raportului de la Timișoara: Better Learning for a Better World Through People Centered Smart Learning Ecosystems (Educație mai bună pentru o Lume mai bună prin Ecosisteme inteligente centrate pe oameni), care va fi asumat de toate asociațiile, va fi public și va fi transmis Comisiei Europene și Parlamentului European.

În plus, astăzi va avea loc și celebrarea a 20 de ani de la înființarea Centrului Multimedia. Evenimentul aniversar va ave loc de la ora 16:30, în Amfiteatrul K1, Bulevardul V. Pârvan, nr. 2B, Timișoara. Centrul de Cercetări Multimedia al UPT desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare in contextul tehnologiilor informationale și de comunicare, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs.“Am făcut acest lucru pentru că printre participanții din străinătate sunt și oameni care au fost cu noi acum 20 de ani la înființare și am dorit să marcăm acest moment în prezența lor”, explică directorul Centrului Multimedia.

Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenoriatului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton Open data sau Hackaton Cultural, Meet-ups) și organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializările educaționale la nivel de licență dar și la Master in Tehnologii Multimedia, Comunicare și Relații Publice in Media Digitală și la Master in Tehnologii, sisteme și aplicații pentru eActivități (e-media, e-afaceri, e-sănătate, e-guvernare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here