Concurs de aruncat cu telefonul mobil la Muzeul Satului Bănățean

Provocare pentru timișoreni! Cei care doresc să renunţe la telefoanele mobile vechi sau stricate sunt aşteptaţi mâine dimineață la Muzeul Satului Bănăţean, să le doneze pentru a fi reciclate. Banii strânşi vor fi folosiţi într-o campanie de educaţie ecologică în şcoli.

Acțiunea este organizata de EcoStuff România în parteneriat cu Fundația Telekom România. Tot sâmbătă va avea loc un concurs de aruncat cu telefonul mobil cât mai departe, cu premii în valoare totală de peste 2.500 de euro. De asemenea, fiecare telefon donat în cadrul campaniei este înscris la o tombolă unde marele premiu este un smartphone. “Pentru a participa la concurs, alături de cei peste 100 de aruncători, trebuie să donezi două telefoane mobile vechi, stricate sau degradate. Poți câștiga telefoane mobile noi și multe alte premii, în valoare totală de peste 2500 euro. Mai mult, fiecare telefon donat în cadrul campaniei este înscris la tombolă, unde marele premiu este un smartphone.Mulțumim companiilor, școlilor și persoanelor fizice care ne-au susținut și s-au implicat în acest proiect. Împreună am atins pragul propus de 1000 telefoane colectate”, transmit organizatorii.

Potrivit organizatorilor, la concurs vor fi trei categorii de participanți: femei, bărbați și copii sub 12 ani. Primul telefon se va arunca la ora 10:30. Fiecare participant are dreptul la 2 aruncări, freestyle. Înscrierile se fac începând cu ora 10.00, la fața locului.

Concursul încheie campania „Reciclează-ţi telefonul pentru educaţie”, care presupune colectarea telefoanelor mobile vechi şi degradate în vederea reciclării acestora. Până în prezent, au fost colectate o mie de astfel de dispozitive.

Telefoanele mobile fac parte din categoria DEEE-urilor de mici dimensiuni și trebuie colectate și reciclate corect din rațiuni ce țin de protejarea mediului înconjurător, de riscul pe care-l reprezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului. Gradul de reciclare al deșeurilor electrice este încă scăzut în România, Normele Europene de Mediu preluate de legislația națională în domeniu cer să fie atinsă norma de până la 4kg/deee/locuitor în 2016, dar maximul înregistrat de la demararea aplicării legislației privind gestionarea DEEE în România este de 1kg/locuitor.

Fondurile strânse din reciclarea telefoanelor vor fi folosite pentru campania „Ore de Educație Ecologică în Școlile din Timișoara”, care va demara în Septembrie. Educația ecologică este necesară în școlile din România în general, pentru că îi dotează pe copii cu uneltele de care au nevoie pentru a preveni și rezolva problemele de mediu. Aceste probleme ne afectează direct viața și sănătatea, atâta doar că rezultatele nu sunt imediate, ci apar în timp.

Pentru mai multe detalii: http://ecostuff.ro/recicleaza-ti-telefonul/ si pe pagina evenimentului pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here