Au furat din magazin, iar acum au ajuns pe mâna polițiștilor

Au furat din magazin, iar acum au ajuns pe mâna polițiștilor. Două persoane au fost surprinse de agenţii de pază ai unor societăţi comerciale în timp ce sustrăgeau produse alimentare. Poliţiştii Secţiei 4 Timişoara efectuează cercetări faţă de un bărbat de 41 de ani, din judeţul Bihor, bănuit de furt din societate comercială.

Ieri, în jurul orei 13.15, cel în cauză a fost reţinut de agenţii de pază ai unui supermarket după ce ar fi sustras mai multe produse alimentare, cauzând un prejudiciu de peste 170 de lei.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.40, poliţiştii Secţiei 1 Rurale Timişoara – Post de Poliţie Giroc au întocmit acte procedurale unei tinere de 19 ani, din judeţul Sălaj, care a fost depistată în timp ce sustrăgea produse alimentare dintr-un supermarket situat pe raza localităţii Chişoda, cauzând un prejudiciu în valoare de peste 300 de lei.

În ambele cazuri, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate reprezentanţilor societăţilor comerciale.

Pe numele bănuiţilor au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc.

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here