Consilierii au decis: lucrările la străzi, efectuate de către Societatea de Drumuri Municipale

Străzile, aleile, trotuarele și podurile din Timișoara vor fi întreținute de Societatea de Drumuri Municipale. Consilierii s-au reunit ieri în ședință pentru a vota mai multe proiecte benefice orașului.

Pe masa aleșilor s-a aflat și proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate privind delegarea serviciului “Activitate de reparații și întreținere a străzilor, aleilor, trotuarelor și podurilor din Timișoara”. Astfel, aceștia au hotărât atribuirea lucrărilor de întreținere a străzilor a Societății Drumuri Municipale. Un amendament a fost făcut de consilierul PSD, Dan Idolu. Acesta a sugerat ca în contractul cu SDM fie inclusă obligaţia de a efectua 70% din lucrările pe care le primeşte. Conform deciziei consilierilor, SDM poate subcontracta doar 30 la sută din lucrările de întreținere și reparare a străzilor și trotuarelor. “Serviciile de proiectare să aiba capacitatea ca SDM să proiecteze lucrările de reparație, de semnalizare, acolo unde este cazul. Minimum 70% din valoarea construcție plus montaj să fie executată de către SDM. Legat de partea de organizare cred că ar fi necesar ca orașul să fie împărțit în cel puțin patru zone, cu responsabil de zone să monitorizeze permanent. Sunt trei propuneri: servicii de proiectare, minimum 70% și împărțirea pe centre zonale de coordonare”, a explicat consilierul local Dan Idolu.

La rândul său, edilul susține: “Cred că e un moment foarte important când delegăm înspre SDM responsabilitatea întreținerii și realizării de drumuri, trotuare, parcări. SDM are tehnologie, forță de muncă, dar va trebui să se întărească la toate aceste trei compartimente încât să facă față la volumul de lucrări. Trebuie să încercăm să facem și proiectare. Nu sunt de acord cu ultima propunere, împărțirea pe zone. Sigur, propunerea este corectă, dar nu e o decizie care ține de prerogativele CLT. E o chestiune ce ține de executiv”, spune edilul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here