Consilierii locali ai PSD trag un semnal de alarmă! Abuzurile și haosul organizatoric din PMT trebuie să înceteze!

Consilierii locali timișoreni ai PSD, nemulțumiți de modul în care sunt gestionate lucrurile în Primăria Timișoara! Aceștia trag un semnal de alarmă vis a vis de modul în care se desfășoară ședințele de Consiliu Local.

Mai exact, consilierii PSD spun că vineri, 22 februarie, în prima parte a zilei, aleșii locali au fost convocați în ritm alert, pentru ora 12, la ședințe de comisii, în ideea ”pregătirii” unei ședințe de plen extraordinare planificată în data de 25 februarie. Deși ședința de comisie era convocată la ora 12.00, proiectele de hotărâre ce ar fi putut justifica urgența, nu au fost prezentate nici până la ora terminării programului de lucru al aparatului primăriei și implicit nu au putut fi puse la dispoziția consilierilor locali pentru a putea fi analizate.

Astăzi însă, prin dispoziția primarului nr 241 s-a convocat ședința plenului CL de îndată la ora 16.00, transformându-se astfel caracterul ședinței de plen anunțat inițial vineri, 22 februarie.

Conform legii, în mod cu totul excepțional convocarea consiliului local se poate face de îndată ”în caz de forță majoră și de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor municipiului”. Considerăm că proiecte de hotărâre care vizează prelungirea termenului unor chirii, operațiuni de primă înscriere în cartea funciară sau modificări ale unor hotărâri votate recent, în ianuarie 2019, nu constituie o ”urgență maximă sau vreun caz de forță majoră”. Ca urmare a acestor practici abuzive repetate a conducerii PMT, în speță a primarului Nicolae Robu, grupul de consilieri locali ai PSD nu va participa la ședința de plen convocată de îndată de astăzi, 25 februarie 2019”, au transmit reprezentanții PSD Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here