Consilierii locali vor vota scăderea tarifelor pentru serviciile prestate Colterm. Un alt proiect prevede înfiinţarea Administrației portuare a Portului Timișoara

Tariful energiei termice livrată de Colterm se micșorează. Consilierii locali se întrunesc astăzi în cadrul ședinței de plen a CLT pentru a vota proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi.

Aleşii vor aproba şi bugetul de venituri şi cheltuieli al societății pentru anul 2016, dar şi un proiect ce vizează scăderea tarifelor pentru serviciile prestate Colterm.

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen se află 60 de proiecte. Multe dintre acestea privesc atribuirea unor spaţii, neexercitarea dreptului de preemţiune la înstrăinerea unor terenuri sau imobile sau privind modificarea unor proceduri.

Un alt proiect care va fi supus aprobării se referă la înfiinţarea Administrației portuare a Portului Timișoara, care va funcţiona ca un compartiment distinct în cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei. Această structură este necesară pentru momentul în care va începe circulaţia vaporaşelor achiziţionate de Primărie pentru transport în comun şi agrement pe Canalul Bega.“În momentul de faţă nu există o autoritate desemnată de către Ministerul Transporturilor, cu atribuţii concrete care să administreze infrastructura Portului Timişoara, infrastructură constituită din terenuri, acvatorii, construcţii hidrotehnice destinate navigaţiei şi acostării navelor, platforme şi drumuri tehnologice aferente Portului Timişoara de la Uzina Hidroelectrica Timişoara până la limita unităţii administrativ-teritoriale a Municipiului Timişoara (Podul Modoş)”, se arată în motivaţia înfiinţării Autorităţii Portuare Timişoara.

Reamintim, aleșii au hotărât încă din toamna anulului trecut să înfiinţeze Administraţia Portului Timişoara. Ministerul Transporturilor a transmis conducerii Primăriei nu poate înfiinţa administraţia fără a înfiinţa înainte Portul Timişoara.

Timișoara va fi primul oraș din țară care va avea transport public pe apă, cu ajutorul celor șapte vaporașe pe care le-a achiziționat municipalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here