Consiliul Județean alocă peste 7,2 milioane lei pentru proiecte culturale. Apelul de proiecte se deschide joi

CJ Timiș deschide, mâine, 9 februarie apelul pentru proiecte culturale. Cei interesați pot consulta criteriile de eligibilitate și procedura de depunere pe pagina web dedicată programului de finanțare, www.timcultura.cjtimis.ro.

Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, persoanele juridice de drept public ori privat precum și organizațiile neguvernamentale de tineret interesate care îndeplinesc condițiile legale prevăzute de O.G. nr. 51/1998 și de Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare, sunt invitate să depună cereri de finanțare nerambursabilă, în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, pentru proiecte cultural – artistice și de tineret cuprinse în programul „Tim Cultura 2023 – Programul de finanțări pentru cultură și tineret” pe anul 2023 în județul Timiș.
Suma alocată pentru proiectele culturale și de tineret este de 7.250.000 lei din care 6.900.000 lei sunt pentru finanțarea proiectelor culturale, iar 350.000 lei pentru finanțarea celor de tineret.

Regulile privind organizarea sesiunii de finanțare nerambursabilă și desfășurare a activității comisiei de evaluare și selecție, precum și a celei de soluționare a contestațiilor sunt cuprinse în Ghidul de eligibilitate pentru finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cultural-artistice și de tineret în județul Timiș, aprobat prin HCJT nr. 390/22.12.2022, ce poate fi consultat pe www. timcultura.cjtimis.ro

Selecția și evaluarea cererilor de finanțare se va face de către Comisia de selecție și evaluare a proiectelor cultural-artistice și de tineret, pe baza criteriilor de selecție aprobate prin Ghidul de eligibilitate pentru finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cultural-artistice și de tineret, în județul Timiș.

„Asigurarea unei vieți culturale diversificate și competitive la nivel european reprezintă una dintre direcțiile strategice ale Consiliului Județean Timiș. O dovadă incontestabilă este bugetul de 7.250.000 lei prevăzut pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret în 2023, în creștere față de suma de anul trecut”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Documentația de solicitare a finanțării se va depune într-un exemplar la Registratura Consiliului Județean Timiș, Bd. Revoluției din 1989, nr. 17, Timișoara, în format letric și pe stick, sau în format electronic cu semnătură digitală, pe adresa de e-mail cultura@cjtimis.ro. Documentele transmise on line vor avea toate semnăturile electronice, iar documentele depuse în format letric vor avea toate semnăturile olografe. Data limită de depunere este 28.02.2023 ora 15, iar rezultatul final va fi afișat pe site-ul instituției, în 23.03.2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.